XS
SM
MD
LG

Aranđelovac: Međuregionalno prvenstvo osnovaca u malom fudbalu - pobednik domaćin takmičenja OŠ "Milan Ilić Čiča"

U Aranđelovcu je u utorak 22 marta održano Međuregionalno prvenstvo osnovnih škola u malom fudbalu na kome su učestvovala 4 pobednika Šumadijskog , Moravičkog , Raškog i Zlatiborskog regiona. U fantastičnoj atmosveri SRC „Šumadija“ pred povremeno punim tribinama u velikoj većini , na momente veoma bučnih , navijača domaćina ovog turnira , viđen je iznenađujuće lep fudbal koji su demonstrirali golobradi dečaci iz sve 4 ekipe koje su izborile plasman na ovu smotru školskog sporta.

Svečano otvaranje započelo postrojavanjem ekipa i Himnom Republike Srbije

Fenomenalna organizacija turnira od nastavnog osoblja OŠ Milan Ilić Čiča koju su predvodili profesori fizičkog vaspitanja najveće aranđelovačke osnovne škole , Branislav Banić i Zvonko Banković , sa ranije predviđenom satnicom koja je ispoštovana gotovo u minut , bila je podpomognuta od strane Fudbalskog saveza Opštine Aranđelovac koji je delegirao sudije i delegata za sva tri meča , kao i od strane Opštine Aranđelovac i Sportskog Saveza grada koji su obezbedili pehare za prve tri prvoplasirane ekipe kao i zlatne,srebrne i bronzane medalje i, pojedinačna priznanja za najbolje pojedince ovog takmičenja.

Trofeji čekali najbolje učesnike međuregionalnog prvenstva osnovaca u fudbalu

Program je počeo intoniranjem Himne Republike Srbije , Bože pravde , koju su izveli članovi hora OŠ Milan Ilić Čiča uz dirigentsku palicu profesora muzičkog vaspitanja Sinišu Jovanovića a turnir je svečano otvorio i učesnike pozdravio Dragan Sretenović,koordinator Šumadijskog okruga.

Malo šumadijskog folklora na ceremoniji otvaranja takmičenja

Po završetku ceremonije svečanog otvaranja pristupilo se žrebanju polufinalnih parova , uz prisustvo predstavnika škola ili vođa ekipa , a u peharu namenjenom pobedniku ovog prvenstva našle su se loptice sa imenima učesnika:

  1. OŠ Milan Ilić Čiča iz Aranđelovca , pobednik Šumadijskog regiona ,
  2. OŠ Kralj Aleksandar I iz Gornjeg Milanovca , pobednik Moravičkog regiona ,
  3. OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine , pobednik Zlatiborskog regiona ,
  4. Oš Bane Milenković iz Novog sela kod Vrnjačke Banje, pobednik Raškog regiona

Žrebanje parova u prisustvu predstavnika škola učesnika,sudija,koordinatora okruga i domaćina...

Voljom žreba odlučeno je da se u prvoj polufinalnoj utakmici sastanu osnovci škole Kalj Aleksandar I i Dimitrije Tucović , dok su drugi polufinalni par činili učenici škole domaćina prvenstva i osnovne škole Bane Milenković iz Novog sela.

OŠ "KRALJ ALEKSANDAR I" iz Gornjeg Milanovca , pobednik Moravičkog regiona - IV mesto

PRVO POLUFINALE: OŠ „KRALJ ALEKSANDAR I“ (Gornji Milanovac) – OŠ „DIMITRIJE TUCOVIĆ“ (Čajetina) , 5:6 penalima , rezultat posle 30 minuta 2:2 , poluvreme 1:1.

Igralo se dva poluvremena po 15 minuta , a na premijeri međuregionalnog takmičenja osnovaca u fudbalu prvi pogodak postigli su učenici iz Gornjeg Milanovca u 8 minutu preko Pavla Obradovića. 4 minuta kasnije izjednačio je Todor Glišović i tim rezultatom završeno je prvo poluvreme. Rezultatski preokret doneo je u 25 minutu utakmice Stefan Škodrić u 25 minutu , a veliku radost ekipi iz Gornjeg Milanovca doneo je dva minuta pre kraja utakmice Veljko Vukčević. I drugo poluvreme završeno je kao i prvi deo utakmice sa po jednim golom u mrežama Nikole Borisavljevića (OŠ Kralj Aleksandar I) i Uglješe Kuke (OŠ Dimitrije Tucović) pa se sa konačnih 2:2 posle 30 minuta igre i kratke pauze otišlo u produžetak od 5 minuta koji , ispostavilo se , nije promenio napred navedeni rezultat.

... I baš ako u velikim fudbalskim predstavama prvog finalistu ovog takmičenja odredila je dramatična završnicaizrežirana penalima.

Iščekivanje penal serije-učenici OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" iz Gornjeg Milanovca

Najpre su treneri jedne i druge ekipe , profesori fizičkog vaspitanja , Dragana Spasojević (OŠ Kralj Aleksandar I) i Stevan Stojanović (OŠ Dimitrije Tucović) odredili u dogovoru sa svojim učenicima one koji će šutirati penale.

Šutiralo se 4 serije (3+1)... Ređali su se najpre u prve dve serije golovi strelaca iz regularnog dela meča ... Pavla Obradovića za 3:2 za milanovčane , izjednačio je na 3:3 Todor Glišović pogotkom za ekipu iz Čajetine. Drugu seriju otvorio je golom VeljkoVukčević za novo vođstvo od 4:3 , poravnao je rezultat Stefan Škodrić na 4:4. , a Ilija Milićević je doneo novo vođstvo svom timu od 5:4 , a izjednačio je na 5:5 , za tim iz Čajetine , Marko Stanić.

Presudan detalj desio se u četvrtoj seriji u kojoj svoju šansu nije iskoristio Ilija Milićević , a veliku radost i plasman u finale osnovcima škole Dimitrije Tucović doneo je Aleksandar Njeguš za konačnih 5:6.

MVP turnira Todor Glišović iz OŠ "Dimitrije Tucović" iz Čajetine siguran i sa penala i iz igre

Sastav ekipe: OŠ „Kralj Aleksandar I“ iz Gornjeg Milanovca: Aleksandar Ćirić , Veljko Vukčević , Bogdan Milićević , Pavle Obradović , Nikola Borisavljević, Nemanja Radojičić , Ilija Milićević , Aleksa Isailović , Uroš Marinković.

Trener: Dragana Spasojević.

Strelci: Đorđe Obradović u 8 minutu , Veljko Vukčević 28 minut. Iz penala: Đorđe Obradović , Veljko Vukčević i Bogdan Milićević.

Žuti kartoni: Veljko Vukčević u 9 minutu.

Sastav ekipe: OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine : Uglješa Kuka , Nikola Bjeličić , Stefan Škodrić , Radovan Ninčić , Aleksandar Njeguš , Todor Glišović , Marko Stanić i David Obradović.

Trener: Stevan Stojanović.

Strelci: Todor Glišović u 12 minutu , Stefan Škodrić u 25. Iz penala: Todor Glišović , Stefan Škodrić , Marko Stanić i Aleksandar Njeguš.

Žuti kartoni: Marko Stanić u 4 i David Obradović u 29 minutu.

Plaketa za Viteško nadmetanje na turniru OŠ ,, Kralj Aleksandar I'" - Gornji Milanovac

DRUGO POLUFINALE: OŠ „MILAN ILIĆ ČIČA (Aranđelovac ) - OŠ „BANE MILENKOVIĆ“ (Novo selo kod Vrnjačke Banje) 5:2 , poluvreme 2:0

U drugoj polufinalnoj utakmici Osnovci domaćina ,imali su veliku podršku sa tribina od svojih drugara pa su poveli već u ranoj fazi utkmice , u 5 minutu golom Vojina Jakovljevića. Na 2:0 povisio je Strahinja Sretenović u 14 minutu , što je bio konačan rezultat prvog dela utakmice.

U 19-om minutu jedan od najboljih igrača prvenstva , Marko Čolović povisio je na visokih 3:0 , da bi sve dileme oko obednika rešio Aleka Đorđević u 21 minutu kada je na semaforu stajalo 4:0. Jedan od najzaslužnijih za sigurno vođstvo bio je i odlični čuvar mreže Čičine škole Veljko Ranković koji je u nekoliko navrata odličnim odbranama sprečio golove igrača OŠ Bane Milenković.

OŠ "BANE MILENKOVIĆ" iz Novog sela kod Vrnjačke Banje, pobednik Raškog regiona - III mesto

Gosti se nisu predavali mada je njihovoo golgetersko buđenje poprilično zakasnilo za ozbiljnii rezultatski preokret. Uspeli su najpre da ublaže prednost na 4:1 golom Uroša Babića u 25 minutu , da bi samo minut kasnije , u 26 , Darko Ašanin povećao prednost na ubedljivih 5:1. Poslednji pogodak na utakmici delo je Lazara Karamarkovića koji je postavio konačan rezultat utakmice u 29 minutu.

Sastav ekipe: OŠ „Milan Ilić Čiča“ iz Aranđelovca : Veljko Ranković , Vojin Jakovljević , Darko Ašanin , Aleksa Đorđević , Marko Čolović , Milan Riznić , Đorđe Popović , Damnjan Jelenić , Strahinja Sretenović , Andrija Radovanović i Jovan Stevanović.

Trener: Branislav Banić.

Strelci: Vojin Jakovljević 5 minut , Strahinja Sretenović 14 minut , Marko Čolović 19 , Aleksa Đorđević 21 i Darko Ašanin 26 minut.

Žuti kartoni: nema

Sastav ekipe: OŠ „Bane Milenković“ iz Novog sela kod Vrnjačke Banje : Mladen Žerađanin , Borislav Bandić , Nemanja Karamarković , lazar Karamarković , Goran Bondžić , Nikola Tomić , Andrej Vlajković , Uroš Babić i Uroš Arsić.

Trener: Aleksandar Cvetljanin.

Strelci: Uroš Babić u 25 minutu i Lazar Karamarković u 29 minutu.

Žuti kartoni: Uroš Arsić u 8 minutu.

Mali-veliki navijači na tribinama SRC "Šumadija"

FINALNA UTAKMICA: OŠ „MILAN ILIĆ ČIČA (Aranđelovac ) - OŠ „DIMITRIJE TUCOVIĆ“ (Čajetina) 6:3 , poluvreme 3:2

Finale , ma koliko to zvučalo kao fraza , donelo je i najbolji kvalitet fudbala  , najviše lepih poteza i najviše uzbuđenja...

Pojačalo se prisutvo publike na tribinama jer je veći broj đaka škole domaćina , koja se nalazi nepsrednoj u blizini SRC „Šumadija“ , organizovano , u pratnji svojih nastavnika i profesora došao da podrži svoj tim... I bili su odlični u tome , glasni u podršci svojim vršnjacima , bez ijedne ružne reči za drugare iz Čajetine koji su zbog prikazaane igre u polufinalu imali malu ulogu favorita pred finalni meč , bar prema starijim poznavaocima fudbala kojih je bilo na tribinama SRC Šumadija.

OŠ „DIMITRIJE TUCOVIĆ“ iz Čajetine , pobednik Zlatiborskog regiona i finalista turnira u Aranđelovcu

Tako je utakmica i počela ... Već u 6 minutu gosti su golom Todora Glišića poveli sa 0:1 , da bi 4 minuta kasnije Marko Stanić duplirao prednost „zlatiboraca“ na 0:2. Usledila je furiozna završnica prvog poluvremena učenika OŠ Milan Ilić Čiča , koju su predvodili strelac , asistent i u odbrani neprelazni Čolović kao i golgeterski raspoloženi Đorđević , podpomognuti golmanom Rankovićem , Ašaninom , Jelenićem ... i ostalim saigračima domaće ekipe uz sve glasniju podršku školskih drugova sa tribina.

OŠ "MILAN ILIĆ ČIČA" iz Aranđelovca , pobednik Šumadijskog regiona i pobednik turnira

Samo minut kasnije pošto je golom Stanića ekipa iz Čajetine povela sa 0:2 usledio je pogodak Marka Čolovića u 11 minutu , a zatim u 14 minutu dva gola vrhunskog golgetera Alekse Đorđevića najpre za izjednačenje , a nekoliko desetina sekundi kasnije , i potpuni rezultatski preokret od 0:2 do 3:2 za „čičince“ iz Aranđelovca.

Odmor , u kojem su uzeli vazduha i jedni i drugi , instrukcije trenera gostiju Stevana Stojanovića koji je savetima pokušavao da vrati svoju ekipu u igru nisu donele nikakvu promenu u nastavku ove zanimljive utakmice.

Trener domaćih , profesor Branislav Banić , saveti ekipi u polufinalu

Već u 16-om minutu , golgetersku seriju svojim 3 golom na utakmici , a četvrtim na turniru , nastavio je Aleksa Đorđević ,pa je OŠ Milan Ilić Čiča došla do 4:2. Usledio je duži period raavnopravne igre u kojoj su gosti demonstrirali vrhunsko baratanje loptom za svoj uzrast , ređali su se lepi potezi , pre svega Todora Glišića , Davida Obradovića , Marka Stanića i Aleksandra Njeguša ali odbrana domaće ekipe nije popustala pred naletima odličnih momaka iz Čajetine.

Majstorije prvog strelca Alekse Đorđevića

Dileme oko pobednika turnira razrešene su delimično tri minuta pre kraja kada je Ašanin , izuzetno raspoložen za igru u drugih 15 minuta meča poveaćo prednost svoje škole u 27 minutu na + 3 i rezutat 5:2.

Jedna od mnogobrojnih bravura najboljeg golmana Veljka Rankovića iz OŠ "Milan Ilić Čiča"

Minut kasnije , na kratko je rezultatsku neizvesnost ,u finale vratio Aleksandar Njeguš golom u 28 minutu ,a konačan rezultat minut pre kraja postavio je , ko bi drugi nego Aleksa Đorđević svojim četvrtim golom u finalnoj utakmici Aleksa Đorđević , za konačnih 6:3 i veliko slavlje na tribinaama i terenu SRC Šumadija“

Stampedo radosnih navijača ...

Sve u svemu , viđena je odlična fudbaska predstava u kojoj su se bolje u 30 minuta finala snašli mali aranđelovčaani u odnosu na odlične goste iz Čajetine koji su u pojedinim trenucima meča demonstrirali fantastičnu tehničku potkovanost i smisao za fudbalsku igru , za koju se nadamo da je ni oni ali ni svi ostali „mali fudbaleri“ koji su nastupili u Aranđelovcu , neće izgubiti do trenutka kada stasaju za veliku fudbalsku i sportsku scenu.

Pobednički pehar za OŠ "Milan Ilić Čiča"

Sastav ekipe: OŠ „Milan Ilić Čiča“ iz Aranđelovca : Veljko Ranković , Vojin Jakovljević , Darko Ašanin , Aleksa Đorđević , Marko Čolović , Milan Riznić , Đorđe Popović , Damnjan Jelenić , Strahinja Sretenović , Andrija Radovanović i Jovan Stevanović.

Trener: Branislav Banić.

Strelci: Marko Čolović 12 minut , Darko Ašanin 27 , i Aleksa Đorđević dva gola u 14 minutu i 16 i 29 minutu.

Žuti kartoni: Strahinja Sretenović u 21 minutu

Sastav ekipe: OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine : Uglješa Kuka , Nikola Bjeličić , Stefan Škodrić , Radovan Ninčić , Aleksandar Njeguš , Todor Glišović , Marko Stanić i David Obradović.

Trener: Stevan Stojanović.

Strelci: Todor Glišović u 6 , Marko Stanić u 10 i Aleksandar Njeguš u 28 minutu

Žuti kartoni: Marko Stanić u 18 minutu i Aleksandar Njeguš u 25 minutu.

Kompletni i u napadu i u odbrani , najbolji pojedinci turnira , Marko Čolović (plavi dres) i Todor Glišović

Nekoliko igrača prilačilo svojim korektnim ponašanjem , zalaganjem , fudbalskim znanjem i potezima ... kako u polufinalnim utakmicama , tako i samom finalu , pažnju prisutnih u hali , a istakli su se pre svih Marko Čolović iz OŠ Milanilić Čiča te Todor Glišović iz OŠ iz Čajetine. I ostali igrači poput: petostrukog strelca iz Aranđelovca Alekse Đorđevića , golmana „čičine“ škole Veljka Rankovića , njegovog kolege Uglješe Kuke iz OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine , njegovih klupskih drugara Stefana Škodrića , Davida Obradovića , Marka Staanića ... ili Darka Ašanina i Strahinje Sretenovića ... i drugih fudbalera OŠ Milan Ilić Čiča...

Aranđelovačka haubica-najbolji strelac turnira Aleksa Đorđević iz OŠ ,,Milan Ilić Čiča''

Priznanja je uručio G-din Dragan Sretenović koordinator Šumadijskog okruga i to najpre plaketu za viteško nadmetanje i fudbalske veštine kapitenu četvrtoplasiraane ekipe , odličnom i upornom Pavlu Obradoviću iz OŠ Kralj Petar prvi iz Gornjeg Milanovca , ekipi koja i pored prikazanog znanja i zalaganja , nije imala ni malo sportske sreće , izgubivši na penale prvo polufinale od vršnjaka iz Čajetine. On i nekoliko njegovih saigrača , poput Veljka Vukčevića,Ilije Milićevića , Aleksandra Ćirića , i Nikole Borisavljevića zaslužili su sve aplauze od objektivnih i korektnih drugova iz ostalih škola učesnica.

Najbolji golman Ranković Veljko iz OŠ ,,Milan Ilić Čiča'" - Aranđelovac

Treće mesto pripalo je Osnovnoj školi Bane Milenković iz Novog sela kod Vrnjačke Banje , predstavniku Raškog regiona , srebrne medalje i pehar za drugo mesto preuzeo je kapiten OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine , golman Uglješa Kuka , a pehar i zlatne medalje namenjene pobedniku međuoregionalnog prvenstva osnovnoh škola u malom fudbalu preuzeli su učenici OŠ Milan Ilić Čiča iz Aranđelovca koja je će Zapadnu Srbiju , grad pod Bukuljom i Šumadiju predtavljati na državnom prvenstvu u Vranju u maju mesecu ove godine.

Najbolji igrač  turnira (MVP) , Todor Glišović iz OŠ ,,Dimitrije Tucović'' - Čajetina

Opština Aranđelovac i Sportski Savez obezbedili su i nagrade za najbolje pojedince ovog takmičenja pa je titulu najboljeg golmana poneo Veljko ranković iz OŠ Mian Ilić Čiča , najbolji strelac je takođe domaaći fudnbaaler-osnovac , Aleksa Đorđević strelac 5 golova (4 u finalu) dok je Todor Glišović iz OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine , u žestokoj konkurenciji Marka Čolovića iz Aranđelovca , zasluženo poneo priznanje namenjeno MVP-i igraču turnira koji je okupio najbolje ekipe osnovaca zapadne Srbije.

Marko Čolović jedan od najboljih pojedinaca sa peharom za prvo mesto za OŠ ,,Milan Ilić Čiča'' Arandjelovac

Foto: Foto Frame“ iz Aranđelovca

 

Prilog: Regionalna Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

Novinar: Dušan Starčević ,

Snimatelj: Ivan Živanović

 

 

RADOST POBEDNIKA ZA PLASMAN NA DRŽAVNO PRVENSTVO