XS
SM
MD
LG

Grad Zrenjanin pomaže opstanak fudbala u manjim sredinama

U Gradskoj kući u Zrenjaninu potpisan je ugovor između lokalne samouprave i predstavnika 29 fudbalskih klubova članova Fudbalskog saveza grada o finansiranju sportskih programa u 2016. godini.

-Kao i prethodne, u ovoj godini za ovu namenu izdvojeno je 14,7 miliona dinara. Ova sredstva omogućavaju klubovima nesmetan takmičarski ciklus tokom jedne sezone, odnosno podmirivanje svih obaveza prema Savezu i sudijama, a jedan deo ostaje i za ulaganja u razvoj, rekao je  Goran Starčević predsednik Fudbalskog saveza grada prilikom potpisivanja ovog ugovora.

20160315_101727

Professional Beauty

U odnosu na prošlu sezonu spisak aktivnih klubova proširen je za tri, a za sledeću sezonu biće proširen još jednim. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je ovom prilikom da je ovo najbolji, a možda i najpopularniji način aktiviranja omladine po manjim naseljenim mestima pa je lokalna samouprava stoga i pomogla nekim klubovima da ponovo stanu na noge što će biti rađeno i ubuduće. 

20160315_101341

U okviru Fudbalskog saveza grada trenutno deluje 36 klubova, 8 na teritoriji opštine Sečanj i 28 na teritoriji grada Zrenjanin. Od 22 naseljena mesta u njih 18 postoje fudbalske klubovi, dok se u 4, a to su Lukino Selo, Orlovat, Jankov Most i Tomaševac “bubamara” trenutno ne kotrlja po travnatom terenu.