XS
SM
MD
LG

Počinje fudbalsko proleće

Bezmalo 4 puna meseca prošlo je od 21. novembra prošle godine, kada je, u 12. kolu SLŽ, Vojvodina savladala kruševački Napredak i tako uspešno okončala jesenji deo prvenstva.
Neuobičajeno duga pauza, iskorišćena je za zasluženi odmor, učestvovanje na nekoliko domaćih i međunarodnih turnira, a najvažniji deo, za sprovođenje zimskih  priprema. Prema svemu do sada urađenom i viđenom, uprava i stručni štab, mogu biti u potpunosti zadovoljni. Mlada ekipa je zrelija i iskusnija za 6 meseci, nekoliko novo pridošlih igračica značajno je podiglo kvalitet i konkurenciju u timu, što je bilo vidljvo kroz odigravanje prijateljskih susreta.
Tokom zimskih meseci, sve starosne generacije kluba bile su izuzetno aktivne. Krajem protekle godine, kadetska ekipa (u kojoj su sve igračice već standardne prvotimke), učestvovala je na velikom međunarodnom turniru u Pljevljima (Crna Gora). Sjajne partije crveno-belih devojaka rezultirali su pobedničkim peharom kao i sa nekoliko trofeja u pojedinačnoj konkurenciji (najbolji golman i najbolji igrač).  Nakon trijumfa prvotimki u Crnoj Gori, U13 ekipa Voše zaustavljena je u ¼ finalu međunarodnog futsal turnira „Agram 2016“ u Zagrebu. Pobedom u finalu Razvojne lige Vojvodine u futsalu, ova supertalentovana generacija, donela je prvi trofej u tekućoj godini i pokazala da će u bliskoj budućnosti voditi glavnu reč u ženskom fudbalu u Srbiji.

ŽFK Vojvodina: foto - sportlend.com/zfkvojvodina


Lepši vremenski uslovi u februaru omogućili su odigravanje prijateljskih utakmica na otvorenim terenima pa je Vojvodina iskoristila prilike da gostuje u Hrvatskoj (poraz od ŽNK Osijek 1:5), Mađarskoj (pobeda nad Ferencvarošom 2 :1) i Beogradu (poraz od Obilića 1 :2).
Prema rečima prvog trenera Novosađanki, Nemanje Savića, ekipa će u nastavak takmičenja ući potpuno spremna i sa jasno izraženim ambicijama da se, po prvi put u svojoj kratkoj istoriji, plasira u plej of i doigravanje za titulu šampiona Srbije. Ukoliko im to pođe za rukom (a u nekim računicama, potrebno je osvojiti samo jedan bod iz dve utakmice), dueli protiv Spartaka, Mašinca i Crvene zvezde, poslužiće mladom sastavu za sticanje neophodnog iskustva. Što se tiče takmičenja u Kupu Srbije, plan „crveno-belih“ je da se pokuša stići što dalje, a prvi korak biće utakmica 1/8 finala u Jagodini protiv istoimenog kluba, kojom će se otvoriti prolečna sezona. Susret 1/8 finala kupa Srbije za ćene između Jagodine i Vojvodine, odigraće se u subotu, 12.03.2016. u Jagodini.
Već nakon 7 dana, Voša će igrati svoju „utakmicu istine“, a protivnik će im biti, direktni konkurent za plasman u plej of, ekipa ŽFK „Požarevac“. Iako su u jesenjem delu prvenstva, savladale Požarevljanke u Novom Sadu, rezultatom 3:1, Novosađankama neće biti ni malo lako. Ekipa ŽFK „Požarevac“ se osetno pojačala u zimskom prelaznom roku i sigurno je da gaji iste visoke ambicije kao i Vojvodina. Sve navedene činjenice, garantuju da će susret ovih rivala biti pravi derbi u kojem će odlučivati nijanse. Prednost domaćeg terena imaće Požarevljanke, ali iz tabora novosadskog sastava tvrde da im ta činjenica neće predstavljati limitirajući faktor.

Igrački kadar ŽFK „Vojvodina“ : Tanja Đapić, Dunja Krčmar i Jovana Drezga (golmani), Zlata Milanović, Milana Golubović, Danijela Kolarić, Ana Šćepanović, Jelena Spasojević, Anastasija Nikolić, Dunja Vukčević, Biljana Ostojić i Maja Mićunović (odbrana), Dunja Trajković, Marija Jonović, Ivana Malijar, Ivana Trbojević, Aleksandra Savanović, Sara Savanović i Jovana Vujadinović (vezni red), Mirjana Penić, Marija Kovačević i Adrijana Delić (napad).
Šef stručnog štaba : Nemanja Savić. Lekar ekipe : dr Marijan Ciganović. Fizioterapeuti : Lela Rikić i Milica Šelmić.


14 .kolo Superliga Srbije
Spartak 7 : 1 Napredak
Mašinac 6 : 0 Požarevac
Vojvodina 4 : 0 Sloga Radnički
Mačva 0 : 6 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Mašinac 14 12 0 2 36
3 Crvena zvezda 14 9 1 4 28
4 Vojvodina 14 7 2 5 23
5 Požarevac 14 5 1 8 16
6 Napredak 14 3 1 10 10
7 Sloga Radnički 14 2 0 12 6
8 Mačva 14 1 1 12 4