XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Kvartet završio pripreme u Kragujevcu

KRAGUJEVAC, 13. februar (Info centar). - Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije i dvoje trenera Brankica Babić - Bauer i Miomir Spasojević, vodili su kratke prireme članova junirskih reprezentacija Srbije za EŠ u Đeru u Mađarskoj od 22. do 28. februara na zatvorenom MK strelištu u Kragujevcu.

Na pripremama su bili u disciplini puška, juniori Stevan Jovanović (“Čika Mata”, Kragujevac), Lazar Kovačević (Jagodina) i Andrija Milovanović (Niš) kao i juniorka Palililule Milica Babić. Sparing partner bila je Nevena Armuš iz kragujevačkog “Čika Mate”.

- Juniori su na nekim kontrolnim takmičenjima gađali “šareno” i cilj ovih priprema bio je, pre svega, da se malo uozbilje pred Prventsvo Evrope. Radili smo i situacione treninge, vežbali finale i gađali na rezultat. Babićeva je juniorima bila za primer, želeli smo da ih “povučle” ka boljim rezultatima – objasnio je Pejović.

Radili ste i MK oružjem?

- Treninzi su bili pre i po podne nezmeničnio vazdušnom i MK puškom. Dosta vremena posvetili smo tehnici i taktici, ukazivali na greške i, iako je bilo naporno, očekujem da donese dobre rezultate na EŠ. Poslednji trening vazdušnom puškom bio je u subotu pre podne. Sjajan domaćin bio nam je Milan Armuš predsednik družine “Čika Mata” na čemu mu se još jednom zahvaljujem u ime strelaca i stručnog tima – dodao je Pejović.

Juniorska reprezentativka puškom Sanja Vukašinović (Novi Sad) radila je po posebnom programu, dok će Marija Kolarević iz Jedinstva (Stara Pazova) učestvovati u nedelju na Kupu SS Srbije “B” program u konkurenciji kadetkinja i mlađih juniorki u Kragujevcu.

Pištoljem, od članova juniorskih reprezentacija za Đer, u kupu će gađati za kadetkinje i mlađe juniorke Marija Šunjevarić iz užičkog “Alekse Dejovića” i Katarina Maricki iz sremskomittovačkog “Zuca”, kao i Stefan Todorović iz Kolubare u kategoriji kadeta i mlađih juniora. Početak takmičenja u drugom Kupu SS Srbije je u nedelju u 8,15, a proglašenje pobednika za poslednju disciplinu - puška kadeti i mlađi juniori je u 20,50.