XS
SM
MD
LG
12.02.2016 Administrator

Posle dana pauze "orlovi" u subotu protiv Britanaca

Seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na ledu u subotu od 17 časova protiv Velike Britanije igraju meč drugog kola kvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2018.

Foto: SHLS

Posle ubedljivog poraza u meču prvog kola od Italije (0:9), “orlovi” su iskoristili dan pause kako bi se odmorili i pripremili za utakmicu protiv Ostrvljana u kojem će pokušati da poprave utisak sa starta turnira. Poput “azura”, i Britanci su favoriti u duelu sa našim nacionalnim timom, ali izabranici Marka Kovačevića pokušaće da se nametnu kao ozbiljniji rival nego što su to bili protiv domaće selekcije i tako eventualno pomrse račune ekipi koja je na startu turnira u Kortini d’Ampeco, u veoma neizvesnom susretu, savladala Holandiju rezultatom 6:5.

Iako Velika Britanija u tom meču nije briljirala, a do pobede stigla tek golom pet minuta pre kraja susreta, naš naredni protivnik ne odustaje od želje da u nedeljnom meču sa domaćom selekcijom pokuša da izbori plasman u završnu rundu kvalifikacija za ZOI 2018. u Pjongčangu. Reprezentacija Velike Britanije zauzima 24. mesto na rang listi Međunarodne hokejaške federacije (IIHF), a na Svetskim šampionatima igra u jednom rangu iznad naše (u Diviziji I, Grupa B), što naš tim sigurno kvalifikuje kao autsajdera u susretu na Olimpijskom stadionu u Kortini. Ipak, prevashodni cilj “orlova“ pred ovaj meč, kao i pred sâm odlazak u popularno skijalište u južnim Alpima je da bruse formu i uigravaju tim za Svetsko prvenstvo koje će se u aprilu igrati u španskoj Haki.

Osim za odmor, reprezentativci Srbije iskoristili su slobodan dan za posetu Dolomitima i planinskom vrhu Ra Vale u blizini Kortine d'Ampeco koje se nalazi na 2463 metra nadmorske visine.

U večernjem susretu (20.45 časova) drugog kola sastaju se nacionalni timovi Italije i Holandije.