XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Treći humanitani turnir u petak u Smederevu

SMEDEREVO, 21. januar (Info centar).- Tradicionalno takmičenje „Strelac – ne strelac“ pokrenula je lane Streljačka družina Smederevo i zamišljeno je kao turnir prijatelja kluba, na kome imaju priliku da se u streljaštvu oprobaju i oni koji se nikada ranije nisu bavili ovim sportom. 

Prvi ovogodišnji održaće se u petak 22. januara od 18 časova na strelištu u sportskoj hali. Ekipe mogu biti mešovite i čine ih jedan strelac i osoba koja se nikad nije bavila aktivno streljaštvom. Takmičari gađaju po 10 dijabola za ocenu i pet za probu. Konačan rezultat je zbir učinka oba strelca. Kotizacija je 400 dinara po ekipi. Sva prikupljena sredstva idu u fond kojim će se finansirati odlazak smederevskih strelaca na međunarodna takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Organizator je pripremio medalje za najbolje strelce i ne strelce kao i pehare za najbolje ekipe. Proglašenje je u 21 čas.

Lane su održana dva turnira. Na prvom, pobedila je ekipa „Živojinovići“, Nemanja i Miša Živojinović. Najbolji strelac bio je Goran Nikolčević, a ne strelac Miroslav Đorđević. Učestvovalo je 59 ekipa, a prihod sa turnira isnosio je 26.000 dinara. Ekipa „Tajm aut“, u kojoj su bili Goran Nikolčević i Tomislav Stanković, pobedila je na drugom turniru. Nikolčević je bio najbolji strelac i drugog turnira, dok je titula najboljeg ne strelca pripala Velimiru Bojiću. Učestvovalo je 35 ekipa. Prihod od kotizacije iznosio je skromnih, ali za klub vrednih, 15.100 dinara.

Na turniru učestvuju članovi Upravnog odbora i svih komisija družine Smederevo, aktivni strelci, rekreativci, učesnici Smederevske lige u streljaštvu, prijatelji i simpatizeri kluba.