XS
SM
MD
LG
04.01.2016 B.Stojkovski

Predsednik Lalić veruje u bolju budućnost kluba

Opštinski ligaš grupe Alibunar – Plandište, Crvena Zvezda iz Novog Kozjaka prvi deo završila je na 6 mestu sa osvojenih 10 bodova. Fudbaleri  Crvene Zvezde ostvarili su tri pobede, jedan remi i četiri poraza uz gol razliku 17 – 11. Mesto Novi Kozjak se nalazi kod Alibunara i ima oko 750 stanovnika, a fudbalski klub Crvena Zvezda dobio je sadašnje  ime 1954 godine, zbog toga što je njihov sugrađanin doktor Dragomir Diklić  tada  radio u Beogradskoj Crvenoj Zvezdi, a kasnije bio i član najužeg rukovodstva kluba.  Iz malog južnobanatskog mesta  pored doktora  Diklića, najpoznatiji fudbaleri koji su ostvarili lepe fudbalske karijere bili su: Slobodan Konstantinov (OFK Beograd),  Miodrag Toma (Dinamo Pančevo) i Petar Lalić (Budućnost, Alibunar). Dugogodišnji predsednik kluba Živa Lalić sa svojim najbližim saradnicima Draganom Stankovim, Nikolom Bokšanom, Predragom Aleksićem, Jovan Cincar, Goran Diklić  uspeo je poslednji godina da klub održi  i da se nesmetano takmiči.

FK Crvena Zvezda - Novi Kozjak - foto: B.Stojkovski

- Naš klub je dugo godina bio član u područnoj B ligi, a poslednjih nekoliko godina  smo u opštinskoj ligi.  Dugo godina sam na čelu kluba i želim da u skorije vreme mladi koji dolaze da preuzmu vodeće funkcije i da klub nastavi da živi i da se takmiči. Pred početak sezone  odredili smo naše ciljeve  koji su dugoročni i želimo da stvorimo što bolje uslove za naš klub, koji se finasira iz budžeta sportskog saveza opštine Alibunar  –kaže Lalić.

Dugo godna ste u klubu i kako vidite klub u budućnosti.

- Nekada je fudbalski teren bio mali da primi sve na treningu, danas je drugačije i to nije samo kod nas problem, nego i u mnogim klubovima našeg područja. Mi smo malo mesto, ali verujem da će novi ljudi koji su sada u klub  povratiti nekadašnji status našeg kluba - kaže Lalić.

Alfa i omega trener  Dragan Stankov - Bata o ambicijama i rezultatima kluba rekao je:

- Svi igrači su iz našeg mesta i najvažnije da smo ove sezone uspeli da se bez većih problema takičimo i da osvojimo mesto u sredini tabele.  U klubu  radimo sa mlađim kategorijama, ali oni nastupaju za okolne klubove tako da nemamo ekipu koja se takmiči u okviru našeg kluba i u budućnosti imamo osnovni zadatak da ih zadržimo u svom klubu.

Dres u jesenjem delu sezpne nosili su: Jovan Cincar, Milan Bokšan, Ivan Lalić, Nikola Bokšan, Goran Ilić (kapiten), Goran Tasić, Nebojša Lalić, Nenad Vojnov, Vladimir Živojnov, Jovan Jankov, Miroslav Grozdanić, Goran Markov, Aleksandar Oltean, Marko Jajić, Vladimir Vesović, Predrag Aleksić.                                                       


Graničar 3 : 0 Naša Krajina
Crvena Zvezda 3 : 0 Solunac
Sloga 3 : 2 Dobrica
Mladost 2 : 3 Gaj
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dobrica 16 12 2 2 38
2 Graničar 16 12 2 2 38
3 Sloga 16 10 1 5 31
4 Solunac 16 8 1 7 25
5 Janošik 16 6 2 8 20
6 Gaj 16 6 1 9 19
7 Crvena Zvezda 16 5 2 9 17
8 Mladost 16 4 4 8 16
9 Naša Krajina 16 0 3 13 3