XS
SM
MD
LG

Bokseri iz Varvarina dobili svoj dom
Misionarska ideja poznatog bokserskog trenerskog magaMilomira Jančića da u Varvarinu stvori moćan bokserski klub u vremekad je plemenita veština olimpijski sport koji je srbiji doneo pregrštmedalja prosto zaboravljena počela je da daje rezultate posle početnihuspeha boksera  varvarinskog "Jovana Kursule" na red je došla iinfrastruktura. Agilni predsednik kluba Milomir Jančić dobio jeobećanje od predsednika opštine Varvarin da na stadionu Temnićapotpuno renovira  stare svlačionice jer je fudbalski klub umeđuvremenu dobio nove i  poklon predsednika opštine i sportskogsaveza bokseri "Jove Kursule" su na čelu sa predsednikom Jančićemmaksimalno iskoristili.

"Sve je bilo na nivou nekadašnjih radnih akcija. Prvo smo izbacilitone smeća " kaže Milomir Jančić a onda prionuli poslu. Sve je bilovolonterski sav rad bio je u stvari doprinos boksera ,njihovihprijatelja i naravno mojih.

Slaviša Begić, Žika Jevtić,Igor Lazarević vlasnik "tatoo studija "uVarvarinu i mnogi drugi krenuli smo od pokrivanjazgrade,krećenja,elektroinstalacija i za nepunih mesec dana otvoriliprostorije novog trenažnog centra naših boksera.

Naravno da smo obeležili sve to i svečanim otvaranjem na kome je bioi predsednik naše opštine prof. Zoran Milenković koji je bio veomakratak " Zadivljen sam brzinom i lepotom onog što ste učinili".Naravno i boks klub nije ostao dužan podelio je zahvalnice onima kojisu pomogli a bokseri  "Jove Kursule" uz pomoć Milomira Jančića ibokserske legende Veroljuba Mandžukića prikazali su nekoliko pokaznihvežbi.

Inače pored sale za trening bokseri Temnića dobili su i malu teretanutako da će svoja umeća vežbati na jednom mestu.Doduše fali nešto opreme ali Milomir Jančić je optimista da će uzpomoć ljudi dobre volje i to rešiti.Inače u Varvarinu za boks vladaveliko interesovanje i već sada vlada veliko interesovanje ,vežba se utri smene a kao što smo i pisali mlafi miloš Petrović je već doneojednu medalju u Varvarin.

Svečano otvaranje prostorija boks kluba u sredini predsednik opštine Varvarin profesor Zoran Milenković-

Foto 2. Ulaz u boks klub u večernjim satima

  Rad ateljea "Tatoo studio" Igora Lazarevića

Milomir Jančić predsednik Boks kluba "Jovan Kursula" i tvorac buma boksa u varvarinu