XS
SM
MD
LG

Novo zlato za sremskog zmaja

 

Stefan Marković najbolji na Balkanu

 

   Stefan Marković (13), član Tekvondo kluba „Zmaj“ iz Pećinaca, na najbolji način je okončao sportsku 2015. godinu: na Prvenstvu Balkana za kadete, održanom u Zrenjaninu, u kategoriji do 33 kilograma osvojio je zlatnu medalju.

   - Balkansko prvenstvo okupilo je 553 iz 10 država - raportira Stefan Marković - U mojojn kategoriji bilo je 6 takmičara: dva iz Srbije i po jedan iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Rumunije. Protiv Simeona Atanasova iz Bugarske već u prvoj rundi poveo sam 13:0, te je došlo do prekida meča. U finalu za protivnika sam imao Damjana Maričića, reprezentativnog kolegu, kojeg sam pobedio 6:0.

   Godina koja je na isteku za Stefana Markovića ostaće u lepom sećanju.

- Vrlo uspešna sezona za mene - ističe Stefan Marković - Pobedio sam na Prvenstvu Vojvodine, gde sam proglašen za najboljeg učesnika. Na Međunarodnom Kupu Srbije, gde je bilo oko 700 takmičara iz više država, u kategoriji do 37 kilograma sam bio najbolji. Svoj drugi nastup u ovoj kategoriji imao sam i na Vojvodina Openu u Novom Sadu, gde sam osvojio zlato. Na vrlo jakom međunarodnom turniru u Varšavi (1500 takmičara iz 50 zemalja) bio sam trećeplasiran u svojoj kategoriji. Do kraja godine neću imati takmičenja, ali nastavljam s radom, uz svakodnevne treninge u Pećincima ili Rumi.

 

Stefan Marković najbolji na Balkanu