XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Jasna Šekarić i Asmir Kolašinac na „Olimpijskom času“

BEOGRAD, 27. novembar (Info centar).- Na Sajmu sporta „Susret sa šampionima“ Olimpijski komitet Srbije je u hali 1 „Beogradskog sajma organizovao „Olimpijski čas“ sa proslavljenom reprezentativkom u streljaštvu Jasnom Šekarić i atletskim asom, bacačem kugle Asmirom Kolašincem.

Velik broj dece i đaka prvo se upoznao sa olimpijskom istorijom, pravilima i principima, kao što su poštovanje protivnika i fer plej. Učesnicima je bilo zanimljivo da saznaju šta Asmir Kolašinac i Jasna Šekarić vole da čitaju i koje filmove gledaju. Interesovalo ih je koliko je teška kugla koju baca Asmir Kolašinac i kada je prvi put pobedio, kao i koliko Jasna Šekarić često trenira i koliko je puta bila učesnik Olimpijskih igara (sedam puta).

Pored ostalog Kolašinac je sa učesnicima „Olimpijskog časa“ podelio kao zanimljivost da je prvu pobedu u životu ostvario u bacanju koplja, a ne kugle, a Jasna Šekarić gađajući iz puške, a ne pištolja sa kojim je kasnije ovojila pet olimpijskih medalja (zlato i bronzu u Seulu 1988, srebra u Barseloni 1992, Sidneju 2000. i Atini 2004.

Olimpijski komitet Srbije će u subotu 20. novembra od 12 časova organizovati “Olimpijsku avanturu – lov na blago”, potom sledi “Olimpijska zagonetka”, pa oslkavanje lica “Rio Rio, ma gde bio”. Od 15 do 16 časova je “Olimpijski čas” na velikom terenu a zatim ponovo avantura, oslikavanje lica i zagonetka sve do 18,30 časova.

Sajam, koji organizuje Sportski savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije trajaće do nedelje 29. novembra. Pomogli su organizaciju Koka Kola sistem i Derbi banane.Ulaz je slobodan.