XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Kuglaški štand okupirali reprezentativci

BEOGRAD, 27. novembar (Info centar).- Štand Kuglaškog saveza Srbije u hali 1 „Beogradskog sajma“ na Sajmu sporta „Susret šampiona“ sjajno je uređen zahvaljujući trudu Vojka Pavlovića generalnog sekretara i kuglaških entuzijasta.

Štand je u skladu sa imenom sajma, jer je Srbija zemlja kuglaških svetskih šampiona. Na video bimu „vrte se“ najuzbudljiviji detalji sa ovogodišnjeg Šampionata sveta u Špajherzdorfu u Nemačkoj gde su seniori osvojili treću titulu (2009, 2011. i 2015). U reprezetaciji su igrali Vilmoš Zavarko, Daneil Tepša, Robert Ernješi, Goran Ostojić, Čongor Baranj, Miloš Simijonović, Radovan Vlajkov, Igor Kovačić i Uroš Jagličić. Na kadetskom ekipnom i pojedinačnom Šampionat sveta pre senirkog u istom mestu, srpski podmladak je blistao i osvojio ukupno sedam medalja tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Zlatom su se okitili Hermina Lukač (pojedinačno – klasik), Marko Antić i Sebastijan Molnar (tandem), Marko Antić i Hermina Lukač (miks tandem), srebrne medalje pripale su Kristini Ljubenković (pojedinačno za kombinaciju) i ženskoj reprezentaciji u kojoj su bile Hermina Lukač, Kristina Ljubenković, Angela Zolnai, Ana Boškov i Olivera Čikoš dok su se bronzama okitili Kristina Ljubenković (pojedinačno – klasik) i Hermina Lukač (pojedinačno -za kombinaciju).

Na pionirskom Svetskom kupu, koji je bio uvertira kedetskom i seniorskom Šampionatu sveta u Špajherzdrofu, Tanja Petrović je osvojila bronzu.

Štand su prvog dana sajma obišli predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, kao i stipendisti MOS, reprezentaivci, kuglaši i kuglašice beogradskih klubova. Došla je reprezentativka Pionira „Agro Višković“ Livia Santo koja je u drugom stanju, zatim reprezentativci Robert Ernješi, Igor Kovačić, Radovan Vlajkov, Čongor Baranj, Uroš Jagličić, Arpad Antal, prvotimac šampiona Beograda Saša Juhas, kuglašica EDB i generalni sekretar KS Beograda Suzana Radosavljević i mnogi drugi. Stipendisti su pratili i seminar Anti doping agencije Srbije.

Kuglaški Savez Srbije predstaviće se na svom štandu u nedelju 29. novembra u 15,30 časova.

Na svečanom otvaranju, učesnike i brojne posetioce, pozdravio je Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije koji je istakao:

- Ako se posle ovog sajma makar jedan dečak ili devojčica odluče da počnu aktivno da se bave sportom, ispunili smo jedan od naših najvažnijih ciljeva.

Učenicima i brojnim gostima, među kojima je bilo mnogo istaknutih sportista i sportskih radnika, pa je naziv sajma „Susret šampiona“ bio sasvim na mestu, obratili su se i Nikola Nikodijević predsednik Skupštine Grada Beograda i Tim Kartrajt direktor kancelarije Saveta Evrope.

Sajam, koji organizuje Sportski savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije trajaće do nedelje 29. novembra. Pomogli su orgnizaciju Koka Kola sistem i Derbi banane.Ulaz je slobodan.