XS
SM
MD
LG

Lider nadmoćan u duelu dva Hajduka

FK Hajduk 1925 Podunavac-Belegis : FK Hajduk-Divos 5:1 (3:0)


Gledalaca: 100. Sudija: Dragan Stojkovic (Dobrinci) 7.


FK Hajduk 1925 Podunavac-Belegis: Adrovic Zlatan 8, Paunovic Bojan 7, Kekic Bosko 8, Simic Aleksandar 8, Stankovic Petar 7, Solaja Petar 8, Tintor Stefan 9, Mandic Milos 8, Jerkovic Milan 8, Miladinovic Igor 9, Jurisic Slobodan 8.


FK Hajduk-Divos: Vukolic Vladimir 6, Maricic Rajko 5, Trebovac Nikola 6, Babic Sasa 5 (Avramovic Bora), Slavkovic Jovan 6, Stankic Nenad 5, Pavlovic Dusan 6, Jovanovic Milos 7, Draskovic Aleksandar 6, Radosavljevic Dusan 5 (Ilic Milos).


Derbi 15. kola Sremske lige bio je to samo na papiru zbog ubedljivog trijumfa domacina. Ovom pobedom fudbaleri Podunavca overili su titulu jesenjeg prvaka, reklo bi se sasvim zasluzeno. Istini za volju gosti su pokusali da pariraju otvorenom igrom i nadigravajuci se sa domacinom, ali su kvalitet i fizicka sprema bili na strani fudbalera Podunavca. Vrlo lako su uspevali na sredini terena da probiju odbramdbeni zid gostiju, a kvalitetnim zavrsnim pasom i odlicnim kretanjem u prostor u fazi napada, lako su dolazili do gol sansi. Jos kada u sastavu imate igrace poput Tintora i Miladinovica, stopostotna realizacija je zagarantovana, pa se na poluvreme otislo sa ubedljivih 3:0 za domacina.


Na pocetku drugog poluvremena Lazic glavom postize pogotak i vraca kakvu takvu rezultatsku neizvesnost. Uspeli su Divosani da iskopiraju igru domacih, ali u situacijama “ oci u oci “ golman Adrovic vrlo lako zaustavlja Lazica i Ilica. Morali su domacini da jos dva puta odrze lekciju gostima kako se takve situacije zavrsavaju pogocima, pa su Mandic i Tintor het-trikom do vrha napunili mrezu nemocnog Vukolica za konacnih Podunavac - Hajduk 5:1.

Izveštač: Dragan Ćirilović, fudbalski sudija