XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Osmoro srpskih strelaca na “Hungarija openu” u Đeru

BEOGRAD, 23. novembar (Info centar).- Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je strelce koji će učestvovati ovog vikenda na “Hungarija openu” u Đeru u Mađarskoj, na strelištu na kome će se u februaru iduće godine održati Šampionat Evrope vazdušnim oružjem.

Učestovavće osmoro strelaca – petoro puškom i četvoro pištoljem. Puškom će gađati Ivana Maksimović (“Akademija Maksimović”), Andrea Arsović (Partizan), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović (obojica “Čika Mata”, Kragujevac) i pištoljem Bobana Veličković (Bor 030), Zorana Arunović (Crvena zvezda) i Dimitrije Grgić (Akademac).

Uz Pejovića, u stručnom timu su i treneri Dragan Donević, Goran Maksomović, Boban Marković i Jelena Arunović. Troškove takmičenja snosi Olimpijski komitet Srbije.

- Ovo je veoma kvalitetan turnir i dobro prilika da gađamo na strelištu na kome ćemo se dogodine boriti za evropske medalje – kaže Srećko Pejović.- Jasna Šekarić ovo takmičenje nije uvrstila u individualni plan, a Andrija Zlatić i Damir Mikec su ga preskočili zbog porodičnih obaveza. Juniorske kategorije neće učestvovati u Đeru, jer će imati ovog vikenda dva sjajna takmičenja u Smederevu - “Veliku nagradu Smedereva” u subotu i, potom, “Valter kup za mlade” u nedelju. Biće dobra konkurencija i lepe nagrade što je, nadam se, srpskom podmlatku odličan motiv za visoke rezultate.

Zorana Arunović je vazdušnim pištoljem 2013. oba dana pobedila na turniru u Đeru.