XS
SM
MD
LG

Škola fudbala - Asovi se rađaju u kraljevačkim borićima

U čuvenim kraljevačkim borićima sve vrvi od velike grupe mladih fudbalera koji treniraju u sklopu fudbalske škole Čibukovac 2015. Od osnivanja je prošlo nešto više od godinu dana a već su postali jedna od najbrojnijih fudbalskih "akademija" u gradu na Ibru.

- Školu smo osnovali na insistiranje i preporuku nekih roditelja moj prijatelj Radoslav Ćirica i ja smo rešili da u predgrađu Kraljeva Čibukovac nešto uradimo za talentovanu decu koje ima dosta ali se godinama nije radilo na njihovoj edukaciji. Krenuli smo sa tom pričom i zadovoljni smo - kaže Igor Tufegdžić prvi trener koji je do sada u nekoliko navrata bio trener doskorašnjeg prvoligaša Sloge.

Očigledno da su i deca i roditelji sada zadovoljni što je došlo do osnivanja škole fudbala.

- Nikad nije kasno da se započne nešto što je korisno. Odziv je veliki pa smo zadovoljni i redovnim prisustvom velikog broja mladih igrača. Na treninzima su prisutni i roditelji koji nam daju veliku podršku.

Inače, početak je bio na jednom sasvim drugom sportskom terenu...

- Da, bilo je to u našem mestu Čibukovcu gde smo i mi, koji vodimo ovu školu, odrasli ali smo naišli na nesporazum ondašnje, ali i sadašnje, uprave kluba FK Čibukovac. Nisu imali sluha da deci omoguće rad na terenu koji je u blizini njihovih domova. Sada smo u borićima na terenu koji nam je dala na korišćenje fudbalska škola Bubamara sa kojom imamo odličnu saradnju.

Na treninzima se radi intenzivno a u školi je trenutno osamdesetak dečaka..

- Škola fudbala radi sa tri grupe dečaka počev od onih najmlađih koji su rođeni 2010. godine. Ostali su uzrasta od 2002. do 2008. godine. Sve ove grupe takmiče se u opštinskim ligama FS Kraljeva.

U školi fudbala ne polažu pažnju samo fudbalskoj igri.

- Mi želimo da ovo naše druženje bude zanimljivo, da decu ne opterećujemo nekakvim taktikama od kojih "boli glava". Ne tražimo od njih da postižu dobre rezultate po svaku cenu. Dakle, dobro je pobeđivati ali je igra i druženje prevashodni cilj ovih naših treninga.

Ipak, ima li talenata među ovim dečacima?

- U našem kraju je uvek bilo dobrih fudbalera a nema sumnje da ih biti i ubuduće - rekao je na kraju Igor Tufegdžić.

 

SPEC. Pored Igora Tufegdžića i Radoslava Ćirice sa najmlađom generacijom radi Miloš Milojević. Zanimljivo je da su sva trojica ponikli u Slogi i prošli sve selekcije od pionira do seniorskog tima.

 

Fudbalska škola Čibukovac foto: Stole