XS
SM
MD
LG

Рагби 13: Дорћолу 14. титула!

Финале преј ова Првенства Србије у рагбију 13 донело је врло неизвестан и квалитетан меч у коме је Дорћол у последњих 5 минута стигао до тријумфа над Партизаном од 50-34 (18-18). Око 200 гледалаца колико се окупило на стадиону ФК Раднички на Новом Београду, уживало је у бравурама играча оба клуба.

Утакмица је почела одлично за Партизан. Већ у 4 минуту Бранко Чарапић је искористио поклон играча у плавим дресовима, који су олако испустили једну лопту у нападу, и одличним продором од преко 70 метара довео црно-беле у водство. Џавид Јашари био је прецизан у шуту на гол, и Партизан је повео да 6-0.

Дорћолу је требало само пет минута да се поврати од шока. Након одличне акције по левој страни, Радован Тајсић је постигао први есеј за паукове, а Далибор Вукановић је био прецизан у шуту на гол, па је резултат након 10 минута био нерешен 6-6.

Већ у следећем сету лопта је поново испала играчима Дорћола, што је овај пут казнио Дарио Абидиновић, који је незаустављиво протутњао око 50 метара и довео по други пут црно-беле у водство. Јашари је поново био прецизан и Партизан поново води, овај пут са 12-6.

Поново се Дорћол вратио у седло есејем и то након 5 минута. Овај пут есеј је постигао Стефан Недељковић, а Вукановић је поново био прецизан у шуту на гол.

Капитен Дорћола Далибор Вукановић (на слици са лоптом) имао је одличан проценат 77,78 % (7 датих из 9 покушаја) у шуту на гол.

Капитен Дорћола Далибор Вукановић (на слици са лоптом) имао је одличан проценат 77,78 % (7 датих из 9 покушаја) у шуту на гол.

 Уследио је један део игре у коме је Дорћол преузео иницијативу и чинило се да ће вишеструки шампион лако преломити утакмицу. Ипак, фанатична борбеност играча у црно-белим дресовима, и грешке Дорћолаца, који су чак два пута уносили лопту у противнички есеј простор, али нису успели да је положе, спречили су промену резултата на семафору. Тако је било све до 26 минута када је Стеван Стевановић, који је иако недовољно опорављен, након повреде у Чопу у августу против Украјне, постигао трећи есеј за Дорћол. Вукановић поново прецизан за прво водство Дорћола од 18-12.

Казна за пропуштене прилике Дорћола, стигла је у 35 минуту, када је Павле Воиновић после одличне акције постигао трећи есеј за црно-беле. Јашари је по трећи пут био прецизан у шуту на гол, па је резултат по трећи пут поравнат. Нерешено 18-18 остало је се до краја првог полувремена.

Vlado Kušic

Дорћол је друго полувреме отворио силовито. Већ у првом минуту Далибор Вукановић је постигао есеј за домаћина. Шест минута касније свој први есеј на утакмици постигао је још један Далибор у дресу „Паукова“, брзоноги Самарџић. Када је млади Реља Петровић постигао два есеја у 50 и 60 минуту, након „пируета“, и донео водство Дорћолу од 40-18 чинило се да су црно-бели коначно сломљени и да је победник познат.

_DSC8232 11

Када су сви већ отписали „Булдоге“ уследио је њихов неочекивани повратак у меч. Наговестио га је Стефан Илић есејем у 65 минуту. Пет минута касније есеј је постигао Никола Србљанин, а само три минута касније и Владо Кушић.  Два успештан претварања (од 3) Јашарија довела су црно беле на 7 минута до краја на само шест поена разлике 40-34. Преокрет је просто висио у ваздуху, а зебња се увукла у срца навијача Дорћола.

Беспоштедна борба на сваком педљу терена водила се свих 80 минута

Беспоштедна борба на сваком педљу терена водила се свих 80 минута

Изненада, како је и дошао, црно-бели талас је спласнуо. Пред вратима преокрета, изгледа да је нестало снаге за тај последњи одлучујући корак. То је Дорћол знао да казни и есејима Андреја Море у 77 минуту и Радована Тајсића у 80 минуту, дошао до коначног тријумфа и 14 титуле.