XS
SM
MD
LG

U Kragujevcu OK Niš brani lidersku poziciju
Posle tri startne pobede rezultatom 3:2 Odbojkaški klub Niš u petak 13. novembra od 19 sati u Kragujevcu igra protiv Radničkog utakmicu 4. kola Superlige i nada se novom trijumfu kako bi zadržao prvu poziciju. Niš i Radnički se dobro poznaju pošto su u pripremnom periodu odigrali 4 utakmice - po dve u Nišu i Kragujevcu. Na oba susreta u hali Čair bilo je 2:2, a u Kragujevcu je dobio prvi susret sa 3:0, ali izgubio u finalu Memorijalnog turnira "Aleksandar Gigović Giga" rezultatom 3:1.

ok-nis-mreza.jpg

Odbojkaši Niša brane lidersku poziciju; foto: Miroslav Lavrenčić

Nema mnogo nepoznanica, slične smo ekipe što i rezultati govore. Bilo bi lepo da se iz Kragujevca vratimo sa lepim vestima, a naše je samo da igramo dobro. Treba da probamo da ponovimo igru iz prethodnih utakmica i uzdignute glave napustimo teren, da li sa pobedom ili ne, zavisi i od protivnika - kaže Saša Stefanović.

Odbojkaški klub Niš vratio se u elitno takmičenje posle 37 godina pauze i odmah, nakon tri kola zauzeo prvu poziciju kao jedina ekipa sa maksimalnim učinkom. Nišlije su sve tri pobede zabeležile rezultatom 3:2 i to posle preokreta. Iza Niša je Novi Pazar koji ima bod više, ali po novim propozicijama, poredak na tabeli određuje broj pobeda. Trener Saša Stefanović kaže da ekipa ne oseća pritisak zbog rezultata.

Stvara se euforija što možda nije dobro. Momci su čvrsto na zemlji i znaju da je svaka utakmica novo dokazivanje. Da bismo se što duže zadržali gde smo, moramo da i sledeću utakmicu moramo da igramo kao prethodnu, a to je na jednu loptu. Na treningu vlada pozitivna atmosfera i momci dobro rade, a mogu samo da ih pohvalim da su motivisani do maksimuma - dodaje Stefanović.

Nakon tri kola Radnički zauzima 7. poziciju sa jednom pobedom i dva poraza. Jedini trijumf Kragujevčani su zabeležili na svom terenu protiv Ribnice, dok su izgubili u Kleku i Ljigu.

Najveća opasnost preti od najiskusnijih primača Dušana Vulovića i korektora Uglješe Ilića koji dobijaju najveći broj lopti i na nama je da njih zaustavimo. Ako to uspemo, sumnjam da može da se pojavi neko treći ko bi nas dobio - kaže Stefanović.

On dodaje da je, iako se zna prva postava, zadovoljan što "ima u timu igrače koji uvek mogu da preuzmu odgovornost ako nekom ne ide".

Predrag Pržić MVP meseca

Dobre rezultate i prvo mesto na tabeli upotpunila je i jedna pojedinačna nagrada. Kapiten ekipe Predrag Pržić, u izboru "Wiener Städtische" osiguranja, koje je sponzor Superlige, Udruženja odbojkaških klubova prvih liga i "Sportskog žurnala", dobio je priznanje za najboljeg igrača oktobra.

Za partije u prvom mesecu takmičenja Pržić će dobiti 500 evra i plaketu.

U prva tri kola korektor Niša postigao je ukupno 70 poena, prosečno 23,33 po meču.


Radnički 2 : 3 Novi Pazar
Inđija 2 : 3 Ribnica
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Niš
Spartak 3 : 0 Partizan
Klek Srbijašume 0 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda 18 17 1 51
2 Vojvodina NS Seme 18 16 2 47
3 Novi Pazar 18 12 6 36
4 Niš 18 11 7 28
5 Partizan 18 9 9 28
6 Spartak 18 8 10 24
7 Ribnica 18 6 12 20
8 Radnički 18 6 12 19
9 Klek Srbijašume 18 5 13 15
10 Inđija 18 0 18 2