XS
SM
MD
LG

Ćićevac: Memorijalni Kup u gađanju glinenih golubova
Lovačko udruženje „Hajduk Veljko“ iz Ćićevca organizuje memorijalni kup u gađanju glinenih golubova  „Vitomir Kuzmanović“ u disciplini amerikantrap u subotu 17.10.2015. u 9 sati na mestu zv. „Glinište“ u Stalaću. Kup jep osvećen i nosi ime nedavno preminulog poznatog lovočuvara ovog društvaVitomira Kuzmanovića – Vite Snage, čoveka koji ima velike zasluge za razvojlovstva i ovog lovačkog udruženja.

Plakat memorijalnog kupa

Meštani Ćićevca i okoline imaće prilikuda verovatno prvi put i životu vide takmičenje u vrsti streljaštva, sportu kojije odavno i olimpiska disciplina.

Vita Snaga

Nije na odmet reći po nešto o sportu koji je u Srbiji malo poznat jer se njime bavi mali broj ljudi, uglavnom lovaca.

Trap je sportsko gađanje puškom sačmarom na leteće mete u vazduhu na linijskom strelištu. Mašine za izbacivanje meta ugrađene su u rov koji je paralelan sa streljačkim mestima (kod skita je polukružna). Mogu biti različite konstrukcije tj ručno-mehaničkog, električnog ili elektronskog okidanja. Izbačaj i ugao leta u odnosu na strelca ide u raznim pravcima, a taj redosled nije poznat takmičaru (kod skita je poznat). U slučaju promašaja mete prvim hicem, za vreme leta mete dok je još u vazduhu, strelac može ispaliti još jedan hitac (kod skita nema drugog metka), a računa se da je meta pogođena ako se od nje odvoji vidljiv komadić.

Inače takmičenje će se odvijati u dve kategorije za amatere i za takmičare koji godinama učestvuju na takmičenjima širom Srbije i Balkana.LU iz Ćićevca ima u svojim redovima nekoliko članova koji sa velikom uspehom učestvuju i pobeđuju na ovim takmičenjima pa će ovo biti jedinstvena prilika da se vidi njihovo umeće. Organizator LU "HAJDUK VELJKO" iz Ćićevca poziva sve zainteresovane, kako potencijalne takmičare tako i posmatrače, da svojim prisustvom uveličaju ovu sportsku priredbu.