XS
SM
MD
LG

SLI: Radnički (P) – Radan 1:0

Nema više lakih i teških utakmica. Makar kada se igra u Pirotu i kada je Radnički suočen s načinom na koji protivnik igra, ali i realizacijom. Ovo prvo je nekako norlmalno jer je Radnički zvučno ime, drugo, igra se u pravim fudbalskim uslovima i treće, u Pirotu se , makar do sada sudilo ,,ni po babu…,, ,,pola pola,, . Sudije to rade slobodno, bez pritiska i to je za fudbal dobro. A dobro je i za goste.

radnicki

Teška utakmica. Za igranje najpre, posebno kada je stigla kiša i hladnije vreme, teška za sudije, trenere, ali to im je posao, teška i za gledaoce i one koji izveštavaju.
Radan je igrao čvrsto, taktički mudro. Tranzicija, kako to treneri sada ,,naučno,, kažu, bila je dobra, ali ne i česta, tako da su po dva tri puta u prvom, a pred kraj i koji put više ugrožavali Disića.
Utakmica je bila teška i zbog toga što smo videli brojne neuspešne pokušaje pred golom lebanskog broj 1 Miloša Mitića, koji je bio junak svog tima.
Već na startu u 1o. minutu Salihović je hteo glavom da šutira, ali ga je Cobi Stojković pretekao. Potom Marko Mančić za dva minuta u 22. i 23. ulaže trud, šutitra ali odbrana najpre zaustavlja, a drugi put Mitić. Ovaj golman je ,,pobedio,, Denisa Ristova u 31. i 34. minutu kada je najpre nogom, a potom i paradom ,,kao Beara,, spasio sigurne golove. Majstorski potez mladog Darka Vasića u 35. minutu. Povratna Fuada Salihovića a najmladji fudbaler na terenu je manirom rasnog strelca ,,gadjao,, levi ugao , ali za koji santimetar kraj gola!
Sve je moglo da se ,,slomi o glavu,, pirotskom timu kada je Trajković u 45. minutu izašao ispred Disića ali je šutirao kraj gola.
U nastavku, kada se vratila prava jesen, po klizavom terenu, do izražaja je došla borbenost gostiju. Trebalo bi nam dosta prostora da sve opišemo!  Salihović prilika u 55. minutu, Krstić kombinacija sa Ristovom, ovaj šutira kraj gola. Dva Petrova u 62. minutu kombinuju  da bi Davor šutirao  preko gola.  Tri minuta kasnije ponovo Salihović ,,pakuje,, D. Petrovu, ali opet neće, ide lopta preko gola.
Da li je mladjani arbitar Borko Mijailović mogao da ,,svirne,, penal kada je Fuad  Salihović gurnut s ledja u 73. minutu nisam siguran, ali je tako delovalo!!! Pravu bombu uputio je Nemanja Petrov u 78. mnutu ali, kraj gola.
I konačno, pravda stiže. Donosi je ponovo Davor Petrov. Ristov je u 82. minutu spustio grudima loptu  Davoru Petrovu, a mladi Dimitrovgradjanin  iz okreta šutirao, na putu do gola valjda je nekoga dotakla i Mitić je  konačno morao po loptu u mrežu!!!Kapitulirao je! 1:0 ZA RADNIČKI!!

I umesto bilo kakvog zaključka koji se, mada,  svim ovim, sam nametnuo, osim bodova,  da citiram Marjana Živkovića  koji je potvrdio da je dobio i mladiće kao standardne prvotimce. Darko Vasić,  nema još punih 18 godina, igrao je svojih sat vremena ,,kao mator,, Davidović se vratio posle povrede, Nemanja Petrov, Davor Petrov, Boža Mančić,  Nikola Krstić, Miloš Spasić, sve su to momčine od 18 do 21- 22 godine. Dakle,  mladost traži svoje !!!  To je veliki dobitak i Živković najavljuje da će tako nastaviti.

Goran Radević, trener gostiju , stekli smo utisak, zadovoljan je i ,,minimalcem, jer kako je rekao Radnilčki je klub koji zaslužuje mnogo više od ove lige.

Evo i njega ! Zaista bi bilo nekorektno ne predstaviti momka koji je rešio meč. Skromni, vredni, borbeni Davor Petrov.

I na kraju mala digresija!!! Da ,,izravnamo račune,, sa svima onima koji nisu razumeli, ili im se nije dopao razgovor sa Mitićem, trenerom ekipe iz Bošnjaca. Posle nedavne utakmice, ,,nisam dao na Radnički,, prosto sam želeo da ga ,,dovedem pravdi ,, u onom smislu, jeste Jedinstvo bilo dobar rival, ali je Radnički bio bolji i zaslužio više. Danas smo se razumeli. Jedinstvo je danas pre podne igralo u Nišu i namučilo, čak i nadigralo, kako on kaže niški Car Konstantin. Na kraju 2:2!!!

Ovo je raport sa današnjeg teškog meča. Radnički je pobedio, i zaista bi bilo nepravedno da je bilo drugačije. Verujte mi .
I još ovo. Dobro je da je sve više mladih, otresitih , hrabrih sudija koji dele pravdu! Samo, baš bih voleo da nema ,,krivulja,, da to drže svuda i protiv svakoga i da se ne plaše nekih nazovi ,,gazdi,, Makar do sada u Pirotu  svi ,, su svirali,, za ,,desetku,,!
I na kraju evo i rezultata i tabele. Radnički je sve bliže vrhu!!!

Radnički: Disić 7, Davidović 7, Stefan Spasić 7, Marković 8 , B. Mančić 7,  Vasić 7 (Krstić-)  D. Petrov  8 Ristov 7 , Salihović 7 ( Tolić) , N. Petrov7 (M. Spasić ).  M. Mančić 7. Rezerve: Bulajić, Tolić, M. Spasić, Kuštrimović, Krstić, Todorović, Filipović Igrač utakmice Davor Petrov (Radnički).

 

 

 


Radnički (S) 5 : 1 Timočanin
Timok 3 : 1 Ozren
Radnički (P) 1 : 0 Radan
Tabane 1970 2 : 0 Temnić 1924
Car Konstantin 2 : 2 Jedinstvo (B)
Trstenik PPT 0 : 0 Moravac Orion
Dunav 4 : 0 OFK Bor
Sloga (D) 3 : 1 Sinđelić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tabane 1970 9 5 3 1 18
2 Car Konstantin 9 4 5 0 17
3 Dunav 9 5 1 3 16
4 Radnički (P) 9 4 4 1 16
5 Ozren 9 4 3 2 15
6 Temnić 1924 9 4 3 2 15
7 Jedinstvo (B) 9 3 5 1 14
8 Radnički (S) 9 4 2 3 14
9 Radan 9 4 1 4 13
10 Trstenik PPT 9 4 1 4 13
11 Moravac Orion 9 1 6 2 9
12 Sinđelić 9 2 3 4 9
13 Sloga (D) 9 2 3 4 9
14 Timok 9 2 3 4 9
15 Timočanin 9 1 2 6 5
16 OFK Bor 9 0 1 8 1