XS
SM
MD
LG

PFL Sombor : Šikarčani nastavljaju trku sa vodećima iz vrha

Kiša, klizav teren, teški uslovi za igru i mali broj gledalaca, obeležili su utakmicu IX koila prvenstva Područne Lige Sombor, u kojoj su se sastali domaća OFK Šikara i Hajduk iz Stapara. Domaći tim je slavio (3 : 2) u ovome susretu, i tako nastavio trku sa ekipama iz gornjeg dela tabele Područne Lige. Za razliku od predhodne dve utakmice pred svojim navijačima, u kojima su bodove odneli gosti (Lipar i Polet), sastav domaćina, kojega je izveo trener Milojev, danas nije dozvolio iznenađenje pred malim, onim najhrabrijim, brojem gledalaca u izletničkoj šumi. Doduše, fudbaleri Hajduka iz Stapara su pružili snažan otpor, i najpre izjednačili preko Bagića, posle vođstva šikarčana i gola Bandobranskog za 1:0, a potom i stigli do prednosti u 52 minuti, kada je Pekez tuširao domaćine golom za 1:2. Ovo vođstvo staparaca nateralo je stručni štab, da sa klupe u vatru baci igrače spremne da preokrenu rezultat, što se ispostavilo kao dobro, i za 18 minuta se došlo do poravnanja rezultata. Gol je postigao najbolji strelac domaćih, Nemanja Rančić,a za pobedu, i nova tri boda pobrinuo se džoker sa klupe, Mihajlo Mišković, i na deset minuta pre kraja, u jednoj akciji jedan na jedan sa golmanom Stojanovićem, bio brži i loptu poslao pored čuvara mreže staparaca za konačnih 3:2.

Zanimljiva utakmica,prava prvenstvena,odigrana u teškim uslovima po mokrom terenu, bila je fer i korektna,a pokazane javne opomene izrečene su igračima zbog prekršaja u žaru borbe i prigovora sudiji Haleru, koji je sa svojim pomoćnicima Mijatovićem i Mahotkom, dobro odradio svoj posao.

Područna Liga Sombor : OFK ŠIKARA –HAJDUK 3:2 (1:1)

Sombor, 11. Oktobar 2015 godine. Igralište u Šikari . Gledalaca 50. Sudija Haler. Pomoćnici Mijatović i Mahotka (Svi iz Sombora) . Delegat Domić (Sonta). Strelci Bandobranski u 28, N. Rančić u 70 i Mišković u 80 za OFK Šikaru, a Bagić u 40 i Pekez u 52 za Hajduk. Žuti kartoni : Mračina, Đurić i S. Rančić (OFK Šikara) , a Pekez, Lukić i Bagić (Hajduk. Crveni kartona nije bilo.

OFK ŠIKARA: Čortan, Šimon(Serenčeš), Petreš, S. Rančić, Mračina, Džebić(Mišković), Pejin (Bačić), Bandobranski, Đurić, N. Rančić i Cvijetić.

HAJDUK: Stojanović, Staničkov, Bagić, Benčić, Pekez, Popović, Nišević, Laketa (Lazendić), Rančić(Simeunović), Stanić i Lukić.





Za 4 fotografije klikni ovde

Petreš vadi loptu iz mreže posle vođstva staparaca od 1:2  u 52 minuti utakmice