XS
SM
MD
LG

BSK smenio lidera

U okviru 7. kola Šumadijske okružne lige, po kišovitom vremenu, u Pajsijeviću su se sastali prvoplasirani Borac i trećeplasirani BSK iz Belosavaca. Gosti su kući odneli ceo plen i pretekli domaće na čelu tabele. Pred oko 50 gledalaca, Borac - BSK 1-3 (0-2).

Na teren, koji je ceo dan natapala kiša, izašle su ekipe iz vrha tabele željne nadigravanja. Od starta se videlo da gosti nisu došli da se brane već su postavili visoko odbranu i konstantnim presingom terali domaće na greške. Ipak, prvi su pripretili igrači Borca. U 10. i 12. minutu su imali dva šuta koji su završili na prečki, a prvi je bio prava bomba sa više od 20 metara. Od tog trenutka gosti preuzimaju inicijativu. Iz, već pomenutog, presinga nastala je odlična akcija u 18. minutu koja je završena pogotkom Adamovića. Gol je poništen zbog ofsajd pozicije. 7 minuta kasnije Cvetković pronalazi Jankovića na ivici kaznenog prostora koji vara jednog igrača domaćih i dovodi BSK u vodstvo. Nastavili su gosti sa akcijama, izveli još jednu odličnu akciju i stigli do drugog poništenog pogotka. Janković je zatresao mrežu iz ofsajd pozicije. Igrači Borca su bili zbunjeni visokim presingom i do kraja poluvremena nisu uspeli da organizuju ozbiljniju akciju. Igrao se 45. minut kada je brzonogi Cvetković umakao kompletnoj odbrani Borca i izašao sam ispred golmana. Dobro je šutirao, ali je golman još bolje odbranio, međutim, celu akciju je pratio Adamović i odličnim udarcem poslao loptu uz samu stativu za dva gola prednosti.


U drugom poluvremenu igrači Borca kreću na sve ili ništa. Menjaju taktiku i kreću da visokim loptama traže napadače koji su svojom građom bili dominantniji u skoku. Popušta presing BSK-a i težište igre se prenosi na njihovu polovinu. Napadali su domaći ali su se sve akcije uglavnom završavale šutevima iz daleka, sve do 58. minuta kada mladi Mijović neoprezno startuje u svom kaznenom prostoru i sudija pokazuje na jedanaesterac. Siguran izvođač sa bele tačke bio je Jovanović. Borac nastavlja sa napadima, izvodi više kornera i slobodnih udaraca, a najbolju priliku propušta u 80. minutu kada je dobar udarac sa desne strane prošao jako blizu stative. Gostujući igrači su lagano gubili snagu i samo bi s vremena na vreme zapretili polukontrama. Sudija je pokazao još 4 minuta nadoknadnog vremena u trenutku kada je Borac izvodio još jedan u nizu kornera. Jedan od igrača domaćih je primio loptu na ivici kaznenog prostora, probao je da šutne ali je bio izblokiran. Igrači domaćih su tražili kazneni udarac, sudija je pokazao da se igra nastavi, a igrači BSKa su izveli brzu kontru. Cvetković je odlično uposlio Bukvića koga na 17-18 metara od gola ruši jedan igrač Borca. Sudija svira prekršaj i istog trenutka ga opkoljava više igrača domaće ekipe protestvujući zbog prethodne situacije ispred gola BSKa. Prekid je trajao više od 5 minuta i okončan je tako što je sudija pokazao 2 žuta kartona igračima Borca. A onda smo videli pravu majstoriju. Adamović je šutirao preko živog zida i poslao loptu pod samu prečku. Golman je samo pogledom ispratio postavljanje konačnog rezultata. U prvom sledećem napadu još jedan jedanaesterac za Borac. Lopta je u kaznenom prostoru pogodila jednog igrača gostiju, ali je ovog puta Jovanović bio neprecizan poslavši loptu preko gola.

BSK je ovom pobedom preuzeo lidersku poziciju na tabeli, a zanimljivo je naglasiti da je razlika između prve i devete ekipe samo 6 bodova. U sledećem kolu Borac gostuje Junkovcu u još jednom derbiju vrha tabele, dok BSK dočekuje ekipu ŽSKa koja je u očiglednom usponu forme.


Junkovac 2 : 1 Aranđelovac
Borac 1 : 3 BSK
ŽSK 2 : 0 Lepenica
Pobeda 1 : 4 Vinča
Banja 3 : 0 Vitlina-Bokanja
Trnava 1 : 3 Prvi srpski ustanak
Šumadinac 1 : 1 Karađorđe
Šumadija 6 : 1 Šatornja
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 BSK 7 5 1 1 16
2 Junkovac 7 4 2 1 14
3 Šumadinac 7 4 2 1 14
4 Šumadija 7 4 1 2 13
5 Borac 7 4 1 2 13
6 Banja 7 4 1 2 13
7 Prvi srpski ustanak 7 4 1 2 13
8 Karađorđe 7 3 2 2 11
9 ŽSK 7 3 1 3 10
10 Vitlina-Bokanja 7 2 2 3 8
11 Lepenica 7 1 4 2 7
12 Trnava 7 2 1 4 7
13 Vinča 7 2 0 5 6
14 Šatornja 7 1 2 4 5
15 Aranđelovac 7 1 1 5 4
16 Pobeda 7 0 2 5 2