XS
SM
MD
LG

Ko će biti bolji u baražu Piroćanke ili Požarevljanke

U želji da objavimo precizinu informnaciju o baraž utakmici za popunu Prve B lige, s obzirom da su neki mediji objavljivali potpunu dezinformaciju, nije im bilo jsno protiv koga i gde igraju rukometašice Pirota , to smo se poslužili zvaničnim dokumentom Rukometnog saveza Srbije. Sve ovo utoliko pre što iz rukovodstva našeg Kluba ne dobijamo iz nepoznatih razloga informacije, a mi zaista ne bi želeli da OŠTETIMO NAŠE RUKOMETAŠISE KOJE VREDNO RADE I PRIPREMAJU SE ZA OVAJ ZNAČAJAN MEČ.

žrk-pi-620x350

Dakle , u Pravilniku o baraž meču piše sledeće:

Shodno odredbi člana 5. stav 3 Pravilnika o rukometnim takmičenjima Rukometnog saveza Srbije, a posle otkazivanja učešća Rukometnog kluba ”Župa” iz Aledsandrovca u takmičenju Super B rukometne lige za žene u sezoni 2015/2016, Takmičarska komisija Rukometnog saveza Srbije je donela odluku da se Super B rukometna liga za žene dopuni tako što će se odigrati baraž za popunu lige između ekipa koja su zauzele treće mesto u Prvim ligama (pripadajućim po regionima) u sezoni 2014/2015, Rukometnog kluba ‘Požarevac” iz Požarevca, i ekipe ‘Pirot” iz Pirota.


U slučaju da rezultat posle tog vremena bude nerešen, igraće se produžetak u trajanju od 2 puta po 5 minuta. Ukoliko rezultata i posle produžetka ostane nerešen, pristupiće se izvođenjusedmeraca, u skladu sa Međunarodnim Pravilima rukometne igre, sve dok se ne dobije pobednik. Ekipa koa ostvari pobedu u baraž utakmici stiče pravo nastupa u takmičenju Super B rukometne lige u sezoni 2015-2016.

Rukometašice Pirota osetno su pojačane povratkom nekada najboljeg strelca ranije Ivane Savić sada Georgijev.