XS
SM
MD
LG

Podraščanin: Najpre evropski vrh pa Lube na tronu

Bloker reprezentacije Srbije Marko Podraščanin vredno radi sa svojim kolegama iz ekipe ali i otkriva želje koje treba ostvariti u narednoj sezoni. Boravak i pripreme u Vrnjačkoj Banji smatra da su korisne i inspirativne.

- Prvi put smo ovde za sada smo baš oduševljeni posle duže pauze koju smo imali nakon završetka Svetske lige. Imamo super uslove za rad, odlična je teretama kao i hala sportova u Vrnjačkoj Banji. Konačno smo smo došli na pravo mesto u civilizaciju posle pet šest godina provedenim na pripremama po planinama gde nije bilo žive duše gde smo bili sami i uglavnom se dosađivali u slobodnom vremenu. Ovde možemo i da priošetamo posle treninga. Naporno radimo ali znamo da nas čeka teškom takmičenje na kome moramo da opravdamo drugo mesto u Svetskoj ligi.

Svakako da ste svi optimisti posle tog uspeha koji je i veliki vetar u leđa pred evropsku odbojkašku smotru u Italiji i Bugarskoj.

- Ako je suditi po ranijim prvenstvima na kojima smo kao po pravilu igrali veoma dobro nema sumnje da ćemo se i sada prikazati u pravom svetlu. Donosili smo često kući medalje tako da nam je takav cilj i za ovo prvenstvo. Naravno, da nam dobar rezultat iz Svtske liuge daje mnogo pozitivne enegrije i volje za sam rad na usavršavanju igre. Nadam se da ćemo za 45 dana biti u top formi.

U grupi sa Srbijom su Slovačka, Finska i Rusija?

- Da to je naša grupa a ukrštamo se sa italijanskom tako da moramo da pobedimo ili Ruse ili Italijane da bismo otišli na polufinalne mečeve u Bugarskoj. Nije baš sve tako sjajno sa ove distance ali bože moj mi imamo svoj cilj do kojeg možemo, kao imnogo puta do sada, da dođemo.

I posle evropskog prcvnstva put vas opet vodi u Italiju.

- Da, u moj klub Lube. Napravljena je u pauzi dobra ekipa i nadam se da ćemo za razliku od prošle sezone, koja nije bila baš sjajna, ostvariti bolje rezultate. Naime, prošlu sezonu završili smo u četvrtfinalu čime nismo nimalo bili zadovoljni. Nadam se boljim igrama u narednoj sezoni a to znači i osvajanje titule prvaka Italije - optimista je Marko Podraščanin..

 

KAKAV ZID, STRAŠAN ZID

OVDE NEĆEŠ PROĆI!

Pored Podraščanina na mestu srednjih blokera su kapiten Dragan Stanković, Srećko Lisinac i Aleksandar Okolić. Oni su bili i biće i dalje noćna mora za svoje protivnike. Visina, brze noge i nadasve pravovremeni tajming na mreži, prave zid pored kojeg je teško proći. Uz to njihova specijalnost je i neuhvatljivi, takozvani, prvi tempo. Mladi Okolić se istakao u Svetskoj ligi i kao odličan server što upotpunjuje sliku ovog izvanrednog blokerskog kvarteta.

 

Zid - Podraščanin, Stanković, Okolić i Lisinac foto: Stole