XS
SM
MD
LG

Osnovan FK "Mineral 2015" sa Rudna

Na Rudnu, obroncima Golije, ovog leta se ponovo zakotrljala lopta. Fudbalski klub koji je postojao na Rudnu 80-ih godina, je ponovo aktiviran, ovoga puta pod imenom „Mineral 2015“. Grupa fudbalskih entuzijasta je okupila mladiće sa Rudna koji su igrali u drugim klubovima na teritoriji grada Kraljeva, ali i one koji do sada nisu imali prilike da pokažu svoje umeće na velikom travnatom terenu, i oni će se od ove sezone takmičiti u Drugoj gradskoj ligi, grupa Ibar. U klubu je za sada formiran prvi tim, a vredno rade i najmlađi, kojih trenutno ima preko 25. U klubu su trenutno dva trenera, Milanko Knežević – Šoro i Aleksandar Nikolić, obojica iz Raške.

- Naš klub je osnovan iz razloga da pokrenemo mlade koji su ostali na Rudnu, da nateramo starije da dođu nedeljom do stadiona i pruže nam podršku a mi njima malo radosti. Ja sam, kao i svi moji saigrači, oduševljen prihvatio ideju da osnujemo klub u našem selu, jer je to ono što je odavno nedostajalo – kaže Uroš Martić, jedan od najiskusnijih, ali i najmlađih igrača u Mineralu 2015.

Prve dve utakmice odigrane su sa komšijskim Studen Vitezom, rezultat je bio u drugom planu zbog same činjenice da se ipak igra fudbal. Na Rudnu, slavio je Studen Vitez, u Studenici, slavio je Mineral 2015.

- Do sada smo dva puta igrali protiv komšija iz Studenice, igrali smo i protiv Ibra, Rudara i Rasa, a prva takmičarska utakmica nam je bila protiv Radnika iz Ušća, bilo je to u okviru kup takmičenja, gde smo nesrećno izgubili 3:2, pri čemu smo treći gol primili iz penala u 93. minutu. Sada se pripremamo za početak sezone koji je predviđen za prvu nedelju septembra, i do tada je u planu da imamo bar još jednu prijateljsku utakmicu – dodao je Martić.

Ambicije na Rudnu ima, pa tako i meštani i igrači očekuju da već ove sezone izbore ulazak u viši rang:

- Naš cilj je ulazak u viši rang, vredno smo trenirali prethodna dva meseca pod patronatom naša dva trenera, i mislim da imamo čemu da se nadamo. Ono što je možda i bitnije, je da što više mladih počne da trenira, ostane u klubu, i da taj klub zaživi i traje jako dugo – ambiciozan je veznjak novoformiranog kluba.

Treba dodati i da je predsednik kluba Andrija Miljković, koji ulaže puno truda da sve ovo funkcioniše na pravi način, a veliku pomoć pruža i Petar Andrić, obojica meštani Rudna.