XS
SM
MD
LG

Sremskomitrovački Mitros u višem rangu
Nakon vrlo uspešne 2014/2015. sezone i osvojenog prvog mesta u Gradskoj fudbalskoj ligi Sremska Mitrovica, Mitros privodi kraju pripreme za novo prvenstvo, ali u višem rangu Međuopštinskoj ligi - Srem. Sve ukazuje da bi Mitros trebalo i dalje da ide uzlaznom linijom.

- Od prvog kola smo u Gradskoj opštinskoj ligi zaseli smo na liderskoj poziciji, koju nismo ispuštali do samo kraja - kaže Spaso Tubić, sportski direktor MItrosa, ali i igrač - Tek u poslednoj utakmici dozvolili smo sebi luksuz da budemo poraženi. Od igrača koji su osvojili šampionsku titulu, klub su napustili Stevan Simanovski (Podrinje, Mačvanska Mitrovica) i Rade Stanojević (Hajduk, Divoš). S druge strane, igrački potencijal je osetno osvežen i pojačan. Došli su nam: Lazar Petković i Boris Konjević (Napredak, Šuljam), Mika Maksimović (Zeka Buljubaša, Ravnje), Rajić (Radnički, Sremska Mitrovica), Miloš Mačvanski (Prvi maj, Ruma), Makitanović (Graničar, Kuzmin), Goran Erić (Borac, Veliki Radinci) i Marko Malinović (Noćaj).

FK Mitros

Pored velikih poslova na stvaranju što jačeg igračkog kadra, sremskomitrovački Mitros je igrao više kontrolnih utakmica, uglavnom s klubovima iz višeg ranga.

- Odigrali smo šest kontrolnih utakmica - nastavlja Tubić - Dve smo dobili, a četiri odigrali nerešeno. U prvoj smo igrali sa Hajdukom iz Divoša 1:1, potom smo pobedili Rudar u Vrdniku 2:1. Igrali smo jednu utakmicu i u Sloveniji, gde smo pobedili Cirkulane 5:2. Na svom terenu smo igrali 0:0 protiv kombinovane ekipe ovdašnjeg Radničklog, a isti rezultat je bio i protiv Prvog maja iz Rume. Konačno, poslednja provera je bila protiv rumskog Slovena 1:1. Generalna provera bi trebalo da bude protiv Napretka iz Šuljma.

Kako je organizovan rad s mlađim kategorijama u klubu?

- Trenutno imamo kadete - ističe direktor Tubić - Trenutno su pregovori s nekoliko trenera, kako bi stvorili što jaču bazu, odn. počeli organizovan rad s petlićima i pionirima. Tako bi imali „zaokružen ciklus“ i igrače iz sopstvene škole.

Spasoje Tubić, sportski direktor i igrač FK Mitros

Za većinu klubova bolno je pitanje finansiranje.

- Od kako je Mitros, nekada simbol mesne industrije Jugoslavije, koji je svojevremeno osnovao klub, otišao u stečaj, opstajemo zahvaljujući lokalnoj samoupravi - nastavlja Spasoje Tubić - Naravno, tu je i pomoć sponzora, odn. prijatelja kluba. Odnedavno su počelu da „duvaju povoljni vetrovi“. Firma Mitros, naš osnivač, prodat je austrijskom „Flajšvaren“. Prema predviđanima, firma bi trebalo da počne sa radom u januaru 2016. godine, a nadamo se da će od tada krenuti i finansiranje od „Mitros Flajšvarena“.

Ambicije?

- Uvek je nezahvalno davati prognoze kada se uđe u novi rang takmičenja - priznaje Tubić - Stav uprave kluba da u Međopštinskoj ligi Srem ne igramo epizodnu ulogu. Angažovali smo kvalitetne igrače, što nam daje realne osnove za visoke ambicije. To značim, gornji deo tabele, a zašto da ne, i nešto više!