XS
SM
MD
LG

Sombor: Čonopljanska Sloga posle penala podigla treći pehar "Makijevog" memorijala

Treći memorijalni fudbalski turnir „Marijan Antičević-Maki“, kojega je u znak sećanja na svoga nekadašnjeg igrača i trenera, organizovala OFK Šikara, protekao je u znaku dobrog fudbala , igranog u izletničkoj šumi  na domak Sombora. Nije bilo ni dileme da tako neće biti, jer renome učesnika, i njihove trenutne ambicije, i forme, su nagoveštavale da će publika , u dva dana, gledati četiri dobre utakmice.

Dva nova člana Bačke Lige, i dva Područna Ligaša, imali su šta da pokažu na ovome memorijalu, kojega je dobro organizovala ekipa domaćina. Treneri, Aleksandar Lazarević (Sloga), Sima Milić (Radnički),Blaško Milojev(OFK Šikara) i Zoran Magdenovski (Stanišić) proverili su mogućnosti svojih igrača, koje su imali na raspolaganj na ovim utakmicama koje su igrane za plasman od prvog do četvrtog mesta.

Prvoga dana, u utakmicama polufinala, sastali su se Radnički i OFK Šikara, i Stanišić i čonopljanska Sloga. Somborski crveno-beli su slomili otpor ambicioznih domaćina, i golovima Jovanovića i Bulovića, u drugom poluvremenu izborili finale. Favorizovani čonopljanci su do finala došli tek u nastavku igre drugoga dela, kada su uspeli ekipi Stanišića dati tri gola( Vidović, Hoscieslavski i Zarol) .

Finalni dan počeo je borbom za treću poziciju, u kojem je domaći sastav već na samom startu utakmice, golovima raspoloženog Nemanje Rančića, došao do brzog vođstva od 2:0, da bi isti igrač u finišu meča , još jednim golom overio sigurnu pobedu svojoj ekipi, a sebi obezbedio titulu najboljeg strelca memorijala.Borba za prvo mesto, i utakmica koja je odlučivala ko će podići pehar prvaka, protekla je u ravnopravnoj igri aktera, i na koncu je završena nerešenim rezultatom. Poveli su somborci, golom iz opravdano dosuđenog jedanaesterca (Matijević u 26 ) , a izjednačio je bivši igrač Radničkog , novajlija u redovima Sloge, Mladen Kovačević u 34 minuti. Konačnih 1:1 odveo je finaliste u rulet seriju penala,a uspešniji su bili igrači Sloge, jer je njihov golman, Konrad Beretić odbranio dva udarca sa bele tačke, i svom timu obezbedio naslov pobednika trećeg memorijala u Šikari.

Za najboljeg igrača proglašen je poslovođa Sloge, Nikola Purić,a najbolji strelac je igrač domaćina Nemanja Rančić sa postignuta tri gola.Organizatorima se teško bilo odlučiti kome će pripasti titula najboljeg golmana , jer sva četiri čuvara mreža su u pojedinim momentima imali blistave odbrane, pa čak i golman Stanišića, koji je u dva dana primio 6 golova, a odluka, da to bude baš čuvar mreže iz Čonoplje, donesena je posle izvođenja penala, jer je Beretić upravo tu pokazao svoj kvalitet i znanje.

Utakmice su dobro sudili Mahotka, Haler i Vorkapić-Nastasić, a oko 200 gledalaca i prvog i drugog dana, zadovoljno je napustilo Šikaru posle trećeg „Makijevog“ memorijala.

FK Sloga iz Čonoplje pobednik trećeg memorijala "Marijan Antičević-Maki" u Šikari

Za još fotografija klikni ovde