XS
SM
MD
LG

Konferencija klubova druge lige FS Rasinskog okruga

Danas je održana redovna konferencija klubova Druge lige Rasinskog okruga,na kojoj je razmatran izvestaj o radu takmičarskih organa za prošlu sezonu ,utvrdjen kalendar takmičenja i ono najinteresantnije izvučeni takmičarski brojevi ekipa za predstojeću sezonu,lige koja će odlukom IO FS Rasinskog okruga umesto dosadašnjih 14 brojati 16 klubova što znači da su status okružnih ligaša zadržali "Beli orlovi" iz Tobolca i " 14 oktobar" iz Izbenice. Konferenciji je od 16 ligaša prisustvovalo 14( nisu stigli predstavnici Župskog bisera iz Laćisleda i Sloge iz Lozne).

 

Novi predsednik konferencije klubova Andrija Ristić u sredini iz FK Varvarina

 
Andrija Ristić (FK Varvarin) novi predsednik konferencije klubova
 
Za novog predsednika konferencije klubova izabran je alfa i omega varvarinskih Baskijaca Andrija Ristić koji se zahvalio na izboru i najavio uspešno organizovanje klubova u konferenciji ali i zatražio od klubova maksimalno poštovanje fer pleja.Potom su predstavnici ekipa  usvojili izvestaje o radu komesara za takmičenje u prošloj sezoni,a Dragiša Binić predsednik FS.Rasinskog okruga ponovo je apelovao na klubove da se okanu zvanja komesara  radi dobijanja odredjenih sudija i delegata za svoje utakmice jer će im se to obiti o glavu.
Diskusija ponovo nije protekla u miroljubivom tonu posebno zbog diskusije Slavoljuba Stefanovića(Mladost DK) i replike predstavnika Polete iz Milutovca ali su strasti smirili predsednik konferencije Andrija Ristić i predsednik FS. Rasinskog okruga Dragiša Binić uputivši im poziv na fer plej i medjusobnu toleranciju.
  Generalni sekretar FSRO Dejan Anđelković upoznao je klubove da je odlukom izvršnog odbora povećana taksa za službena lica na 2150 dinara uz pripadajuće troškove puta koji nisu menjani. Izvršni odbor FSRO odlučio se na ovaj korak jer troškovi u ovom okrugu nisu menjani 7-8 godina a da je i sa ovim povećanjem to ubedljivo najmanje od svih okruga u Srbiji ,navodeći primer Pomoravskog okruga gde je to 3500 dinara.
 
Novi komesari Druge lige FSRO
 
Odlukom izvršnog odbora FSRO za komesare lige postavljeni su:
 
Komesar za sudjenje: Slavoljub Pavlović(Trstenik)
Komesar za delegiranje delegata: Mlađan Marković(Varvarin)
Komesar za takmičenje: Momčilo Milosavljević(Aleksandrovac)
 
Potom je konferencija usvojila kalendar takmičenja po kome liga startuje za vikend 15 /16 avgusta a završava se za vikend 21/22 novembar 2015. što znači da neče biti vanrednih kola . Svi klubovi igraće svoje utakmice nedeljom sem FK "Varvarina" i Kamenoresca iz Dublja  koji će igrati subotom dok je predsednik Novog ligasa OFK "Gnjile" iz Igroša najavio da će prva 4 kola kao domaćini igrati pod reflektorima na njihovom terenu( ova ekipa je i utakmice opštinske lige Aleksandrovac igrala u večernjim terminima).
 
Teren SC "Radomir Mićić Miče" na raspolaganju klubovima
 
Predsednik FS Rasinskog okruga Dragiša Binić obavestio je klubove da u slučaju nemogućnosti igranja iz raznih razloga na svojim terenima mogu koristiti teren SC "Radomir Mićić Miče" a uz malu nadoknadu mogu igrati i pod reflektorima.
 
Takmičarski brojevi ekipa i parovi 1 kola
 
Takmičarski brojevi izvučeni su u odličnoj režiji generalnog sekretara FS.Rasinskog okruga Dejana Andjelkovića a izvlačio ih je Slavoljub Stefanović iz Donjeg Katuna.
 
1. Donji Kopaonik (Razbojna), 2. Beli orlovi (Tobolac),  3. Kamenorezac (Dublje), 4. 14. oktobar (Izbenica), 5. Varvarin, 6. Polet 57 (Milutovac), 7. Sloga (lozna), 8. Stari Trstenik, 9. Rubin (Zalogovac), 10. Omladinac (Pojate), 11. Pobeda (Lučina), 12. Župski biseri (Laćisled), 13. Trudbenik (Stalać), 14. Mladost (Donji katun), 15. Rubin (Donji Stupanj), 16. OFK "Gnjila (Igroš).
 
Parovi prvog kola
 
Razbojna: Donji Kopaonik- OFK Gnjila
Tobolac: Beli orlovi- Rubin(DS)
Dublje: Kamenorezac-Mladost(DK)
Izbenica: 14 oktobar- Trudbenik
Varvarin-Župski biseri
Milutovac: Polet 57-Pobeda
Lozna: Sloga-Omladinac(Pojate)
Stari Trstenik- Rubin(Zalogovac)

 

Dragiša Binić predsednik FS Rasinskog okruga sa komesarima Mlađanom Markovićem i Milosavljević Momčilom

Izvlačenje parova proteklo u odličnoj režiji gen seka FS Rasinskog okruga Dejana Andjelkovića

Predsednik konferencije Andrija Ristić zatražio od klubova fer ponasanje i medjusobnu toleranciju