XS
SM
MD
LG

Praznik košarke u Aleksincu

U subotu i nedelju, 4. i 5. jula, na stadionu za male sportove "Mladost" u Aleksincu održaće se Memorijalni turnir u basketu "Mića Projović" u kategoriji juniora i seniora. Reč je o manifestaciji koja se organizuje petu godinu zaredom i koja je zbog atraktivnog programa, bogatog nagradnog fonda,  odlične organizacije i velikog interesovanja ljubitelja košarke već stekla laskavu titulu najmasovnijeg basket turnira u Srbiji sa dnevnom posetom koja se kreće  od hiljadu do dve hiljade ljudi.

- Turnir ima internacionalni karakter, jer su učešće već potvrdile ekipe iz Makedonije i Bosne i Hercegovine. Interesovanje ekipa je veliko, a za one van Aleksinca obezbeđen je smeštaj. Očekujemo da će turnir posetiti značajne ličnosti iz sveta košarke i čekamo potvrdu Stefana Jovića da će biti promoter ove naše manifestacije, kaže Radmilo Mojsilović, jedan od organizatora memorijala.

Organizatori su obezbedili nagradni fond u iznosu od  preko stotinu hiljada dinara. Memorijal "Mića Projović" je,  u stvari,  kvalifikacioni turnir za državno prvenstvo, a pobednik stiče pravo učešća na završnom turniru u Beogradu, 8. avgusta.