XS
SM
MD
LG

Finale u Americkom fudbalu prvi put u Novom Sadu

Neporaženi novosadski GAT Dukes, dočekuju beogradske SBB Vukove u finalu SAAF SportKlub Prve Lige Srbije, u nedelju, 05.07., na stadionu FK Kabel, sa početkom u 16.30h.

Ovo će biti prvi put da se nacionalno prvenstvo u američkom fudbalu organizuje u Novom Sadu. Serbian Bowl XI je umnogome drugačiji – Vojvode su se plasirale u finale prvi put posle 5 godina, i to sa perfektnim skorom. Naizgled nepobedivi Vukovi su upisali prvi poraz od Vojvoda u regularnom delu sezone, nakon 7 godina.

Oba tima predvode iskusni treneri i igrači iz SAD.

- Kada sam stigao u Novi Sad zajedno sa trenerom Adkins-om i kvoterbekom McKean-om u februaru, bili smo uvereni da će Vojvode ući u finale domaće lige, kao i centralno-evropske. Kao tim, uspeli smo da prevaziđemo i povredu kvoterbeka, kao i drugih ključnih igrača, i izađemo kao pobednici. Hemija među igračima na terenu je odlična, i mislim da je to ključ našeg uspeha ove sezone.

Ne postoji nijedan drugi tim protiv kojeg bismo radije igrali za titulu osim Vukova, i siguran sam da ćemo prirediti pravi spektakl na Kabelu. Vreme je da donesemo šampionsku titulu Novom Sadu, i Vojvodini! - kaže Will Powel, hvatač, a sad i kvoterbek Vojvoda.

Sa druge strane, Mladen Stojanović, linijaš SBB Vukova, je svestan da njegov tim očekuje veoma teška utakmica, ali, to ga ne obeshrabruje jer Vukovi imaju mnogo više iskustva u velikim utakmicama - U nedelju nas očekuje veoma teška utakmica protiv odlične ekipe Dukesa na njihovom terenu. Ove sezone za razliku od prošlih ulazimo kao drugoplasirana ekipa iz regularnog dela, uz ubedljiv poraz na Kabelu, može da se kaže da nam je pripala uloga autsajdera u ovom finalu, što nama odgovara jer se sav teret i pritisak prebacuje na Novosađane.

Našu prednost vidim pre svega u tome što imamo više iskustva u ovako velikim utakmicama, iz godine u godinu igramo finala svih takmičenja i znamo kako izgleda ući u duel kao favorit, a znamo i kako je biti autsajder, takođe mislim da nismo pokazali pun potencijal naše igre u regularnom delu sezone na Kabelu, izgubili smo u trenutku kada smo imali veliki pad forme, pa možda iznenadimo Vojvode drugačijom igrom od one koje su videli u prvoj utakmici. Očekujem veoma zanimljivo finale, u kome će pehar podići ekipa koja smirenije uđe u duel, i sa što manje grešaka odigra sve četiri četvrtine.

Ulaz na Kabel će biti slobodan, a tokom poluvremena će nastupiti reper Fox. Takođe, publika će moći da učestvuje u nagradnoj igri koja se organizuje u saradnji sa CF Sport. Serbian Bowl XI će se prenositi uživo na SportKlub 2.


Imperatori Niš 24 : 15 Sirmium Legionaries SM
Panthers Pančevo 14 : 35 GAT Dukes Novi Sad
Indians Inđija 0 : 17 Wild Boars Kragujevac
Angel Warriors Čačak 0 : 35 SBB Vukovi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 GAT Dukes Novi Sad 7 7 0 1.000
2 SBB Vukovi Beograd 7 6 1 0.857
3 Imperatori Niš 7 4 3 0.571
4 Wild Boars Kragujevac 7 4 3 0.571
5 Indians Inđija 7 3 4 0.429
6 Panthers Pančevo 7 3 4 0.429
7 Sirmium Legionaries SM 7 1 6 0.143
8 Angel Warriors Čačak 7 0 7 0.000