XS
SM
MD
LG

Kraljevačka zvona zvone za šampione

Rukometaši Metalca na svečan način obeležili su kraj sezone u Drugoj ligi grupa „Kopaonik“. Kraljevčani su osvojili prvo mesto sa 12 pobeda iz isto toliko odigranih utakmica, a pred navijačima su odigrali revijalni meč sa selekcijom lige. Utakmica je završena nerešenim rezultatom 21-21 (9-7), a po završetku ovog rukometnog hepeninga kapitenu Metalca Branku Veljoviću uručen je pehar za prvaka Druge lige „Kopaonik“, kao i pehar za najboljeg igrača prvenstva.

- Iza nas je jedna od najuspešnijih sezona u klupskoj istoriji. Nije mala stvar biti prvi, a pogotovo biti prvi bez poraza, sa svim pobedama. To je uspeh celog tima, kluba, imali smo porodičnu atmosferu, veliko drugarstvo nas je krasilo i to se videlo u svim utakmicama koje smo odigrali – u dahu, vidno srećan i zadovoljan, govori Branko Veljović kapiten kraljevačkog Metalca.

I pehar namenjen najboljem igraču Druge lige grupa „Kopaonik“ otišao je u ruke kapitena novog prvoligaša.

- To priznanje i ova medalja su delo celog tima. Bilo ko da je proglašen iz Metalca za najboljeg igrača lige, bio bi to zasluženo i zato ovo priznanje nije samo moje, već svih saigrača. To je priznanje za sve što smo uradili u ovoj takmičarskoj sezoni.

Pre dve godine Metalac je ispao iz prvoligaškog društva neslavno, sa samo jednom ostvarenom pobedom. I tada je deo tima bio sadašnji kapiten kraljevačkih rukometaša.

- Nije sada vreme i trenutak da se prisećamo tih loših situacija koje smo doživeli, ali tačno je da smo poslednji put u Prvoj ligi bili najslabiji, ispali smo sa jednom pobedom. Ipak, treba znati da smo mi bili ubedljivo najmlađi tim, vrlo neiskusan i to nam se osvetilo. Naučili smo lekciju, za ovu sezonu smo vratili neke bivše igrače Metalca, napravili smo vrlo jaku, iskusnu ekipu i rezultat nije izostao.

Prva liga će ponovo biti izazov, a cilj je da ekipa ne igra samo jedno leto?

- Ubeđen sam da ćemo biti veoma dobri u višem rangu takmičenja. Skoro svi igrači ostaju u timu, iz Uprave najavljuju i neka pojačanja, sada ćemo imati i dopmaći teren, odnosno igraćemo u svom gradu, pred svojim navijačima i to su sve dovljni razlozi da verujemo u odličan rezultat. Opstank je cilj, ali verujem da možemo do zlatne sredine – zaključuje Branko Veljović kapiten RK Metalac iz Kraljeva.

Pre revijalnog susreta odigran je meč dve selekcija veterana Metalca koji je izazvao najviše pažnje. Krajnji rezultat 13-10 nije bio važan, koliko atraktivni potezi, golovi i odbrane nekadašnjih vedeta ovog sporta u gradu na Ibru.

- Nismo uspeli da sakupimo sve bivše igrače i trenere, ali i ovako je bilo lepo. Cilj je da i oni osete kako je odigrati meč u dvorani, u svom gradu, jer to nisu bili u prilici dok su aktivno igrali. Publika je uživala, čuli smo i videli ovacije na otvorenoj sceni, pa ćemo ovakve susrete praktikovati u godinama koje dolaze – kaže Branko Savić jedan od bivših igrača, sada aktuelni predsednik RK Metalac.

Osvojena titula prvaka Druge lige je obradovala sve kojima je rukomet na srcu?

- Mi smo u sezonu ušli sa jakim timom i željom da budemo prvi. Nismo ni sanjali da ćemo to ostvariti sa svim pobedama, ali kada smo u prvom delu pobedili Karađorđe u Topoli, gradskog rivala Slogu, Župu iz Aleksandrovca bilo nam je jasno da smo na domak titule. Imali smo motiva da posao privedemo kraju na najbolji mogući način.

Druga liga odlazi u arhivu, a posao oko nastupa u prvoligaškom društvu tek sledi?

- Nama je cilj da opstanemo u Prvoj ligi. Ekipa ostaje na okupu, obavićemo još jednom razgovore sa svim igračima, uveren sam da imaju želje da i u narednoj sezoni nose dres Metalca. Razgovaramo i sa pojačanjima, to su opet igrači iz Kraljeva, sada angažovani u drugim sredinama i to bio tim vredan u najmanju ruku opstanka u ligi. Za dalje ćemo videti, potrebna nam je veća pomoć grada, sponzora, a to ovde uvek ide teško. Borićemo se, raditi i sa mladima, da u budućnosti stvorimo dovoljno jaku generaciju da stignemo i do Superlige – zaključuje Branko Savić predsednik RK Metalac iz Kraljeva.

METALAC – REPREZENTACIJA DRUGE LIGE 21 – 21 (9 – 7)

Dvorana sportova u Kraljevu Gledalaca: 500 Sudije: Vasović i Svetozarević Sedmerci: Metakac 5 (5), Druga liga 2 (2) Isključenja: Metalac 2 minuta, Druga liga 4 minuta

METALAC: Popović, Ni. Nikolić 1, Ne. Nikolić 2, Stanić 2, Dimitrijević 1, Jovanović 2, Batrićević 2, Vasiljević, Z. Veljović, Filipović 1, Tomić, B. Veljović 3, Jevtović, Cvijetić, Gajić 4, Vukadinović 2, Marić, Bošković, Milovanović Trener: D. Tipsarević.

REPREZENTACIJA DRUGE LIGE: Đurđević, Đorđević 1, Pantić, Denić 2, Petrović 2, Turudić 5, Janjić 1, Trboljevac, Stjepanović 1, Milosavljević, Radovanović 2, Čorbić 1, Nikolić 2, Pribaković, Milošević, Manić 2, Milić 2. Treneri: Manojlović i Kostić.


Štrpce Tandems 34 : 36 Sloga
Karađorđe : Knez Lazar 2
Župa 54 2 23 : 27 Metalac
Bane 25 : 22 Goč Merkur
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Metalac 12 12 0 0 24
2 Župa 54 2 12 8 0 4 16
3 Sloga 12 7 0 5 14
4 Bane 12 6 0 6 12
5 Karađorđe 12 5 0 7 10
6 Goč Merkur 12 3 0 9 6
7 Štrpce Tandems 12 1 0 11 2
8 Knez Lazar 2 0 0 0 0 0