XS
SM
MD
LG

Okružno prvenstvo Osnovnih škola Rasinskog okruga u malom fudbalu

U kruševačkoj hali sportova održano je Okružno takmičenje Osnovnih škola Rasinskog okruga a pobednik je ko bi drugi bio nego Osnovna škola "Dragomir Marković" iz Kruševca predvođena svojim legendarnim profesorom Danijelom Dačićem Dačom.(na slici). Kruševljani su u polufinalu pobedili Osnovnu školu iz Varvarina "Jovan Kursula sa 6: 1 iako su mladi Varvarinci vodili na poluvremenu sa 1:0, u drugom polufinalu Brusjani su bili bolji od Župljana posle 1:1 na penale ,pa su Dačini puleni u finalu pobedili Brusjane sa 3:1.

Danijel Dačić fudbalski znalac doveo svoje klince do titule

Danijel Dačić profesor fizičkog vaspitanja u OŠ" Dragomir Marković" jedan od najvećih poznavalaca fudbala u Rasinskom okrugu kaže da je ponosan na svoje momke jer je njegov tim bio ubedljivo najmladji  kaže Dača u njemu je bilo samo tri učenika osmog razreda ,sve ostalo sedmaci ali radom Dača ih je doveo do savrsenstva a kako i nebi kada je sa dečacima Napretka koje su predvodili Pele Pavlović,Steva Stošić i drugi 99 godine harao tadašnjom Jugoslavijom.

Oni su osvojili prvenstvo Rasinskog okruga (Dača sa svojim klincima)

 
Posebno sam ponosan na to da sam i ja bio učenik ove škole i 1985 godine takođe na ovakvom takmičenju osvojio prvo mesto.Inače Dača je i poznati sportski novinar ali kaže time se bavi samo kad ima vremena jer rad sa decom mu je prioritet. Na kraju treba reći da je za najboljeg igrača turnira proglasen njegov djak Jovan Kršanin pred kojim je kaže Dača sjajna fudbalska perspektiva.
 
I na kraju evo i sasuava pobedničke ekipe: Petar Grmuša, Stefan Sokolović, Jovan Petrović, Jovan Kršanin, Jovan Zogović, Ognjen Obradović, Luka Vesić, Stefan Tanović, Đorđe Mijajlović ( Fotografija pobednika u prilogu). I na kraju upamtite imena ovih dečaka jer vodi ih omiljeni profesor sa mnogo fudbalskog znanja,siguran sam da će mo ih sresti za koju godinu među vodećim srpskim klubovima.