XS
SM
MD
LG

Prijem u Gradskoj kući za odbojkašice MD Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je danas u Gradskoj kući prijem za igračice, članove stručnog štaba i rukovodstvo odbojkaškog kluba “MD Zrenjanin”, novog člana elitnog odbojkaškog društva Srbije – Super lige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još jedan uspeh zrenjaninskog klupskog sporta u protekloj sezoni, ulazak odbojkašica u najviši rang, sigurnim koracima vraća naš grad među vodeće sportske sredine u državi i opravdava nekadašnji poznati epitet “grada sportova”. Prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika David Dimkić, članica Gradskog veća za resor sporta Zlatana Ankić, zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura.

Odbojkašice “MD Zrenjanin” trijumfalno su okončale sezonu u Prvoj ligi Srbije, osvajanjem prvog mesta i skorom od 21 pobede i samo jednim porazom, doživljenim još u trećem kolu prvenstva, od nekadašnjeg šampiona naše zemlje, ekipe Užica. Od te utakmice devojke iz Zrenjanina beležile su samo pobede i nanizale ih 17 zaredom, uključujući i revanš protiv Užičanki, zаključno s poslednjom utakmicom i trijumfom u Kristalnoj dvorani protiv komšinica iz Kleka maksimalnim rezultatom, kakvim su dobijale i većinu utakmica.

Gradonačelnik Čedomir Janjić pozdravio je uspeh odbojkašica MD Zrenjanin i poželeo im da igraju značajnu ulogu i u superligaškoj konkurenciji.

PerSu marketi

- Naša strategija u sportu koju smo zauzeli pre dve godine jeste, pre svega, da našu decu sklanjamo s ulice, angažujući ih u sportu, ali hoćemo i da Zrenjanin bude grad vrhunskog sporta – prošle godine su rukometašice ušle u najviši rang takmičenja, sada odbojkašice i nadam se da će MD Zrenjanin biti stabilan superligaš. Ovaj klub ujedno je i odličan primer funkiconisanja i uzajamne saradnje grada, Sportskog saveza i privrede, bez koje nema ni vrhunskog sporta – rekao je gradonačelnik Janjić.

DESNICA: “HVALA NA PODRŠCI”

Trener Dejan Desnica iskoristio je priliku da se zahvali Gradu Zrenjaninu na podršci, bez koje, kako je naveo, ne veruje da bi postigli takav uspeh.

- Nadam se podršci Zrenjaninaca i u narednoj sezoni, najviše smo ovo uradili zbog njih, naše dece i velikog procenta devojčica koje treniraju odbojku. Sad imamo superligaški klub gde one imaju priliku da napreduju i da se razvijaju, a Zrenjaninci da gledaju najkvalitetniju odbojku u Srbiji – kazao je trener Desnica, uz zaključak da će “kostur” ove ekipe ostati i u narednoj sezoni.

Članica Gradskog veća Zlatana Ankić podsetila je da je strategijom sporta u gradu Zrenjaninu dat akcenat i na ženski vrhunski sport, u kojem je jedan od prioriteta upravo odbojka, s obzirom na činjenicu da najveći broj devojčica koje se bave sportom trenira baš odbojku.

Kapiten ekipe Vanja Radanović, koja je u Kristalnoj dvorani podigla pobednički pehar namenjen šampionu Prve lige Srbije, počastvovana je prijemom kod gradonačelnika i ponosna je na svoju ekipu.

- Nije bilo lako ostati na prvoj poziciji na tabeli i direktno se plasirati u Super ligu, što smo mi učinile. Iza nas su meseci treninga i napornog rada, bilo je i uspona i padova, ali se sve to zaboravi kada se ostvari ovakav uspeh. Iskreno se nadam da će Zrenjaninci sada imati priliku da gledaju dobru i kvalitetnu odbojku i da će dolazak superligaša u naš grad predstavljati uživanje za ljubitelje sporta – istakla je Radanovićeva i gradonačelniku predala prigodan poklon – odbojkašku loptu, potpisanu od strane svih igračica.

Nove članice odbojkaške Super lige Srbije su: Vanja Radanović (kapiten), Aleksandra Vuković (zamenik kapitena), Bojana Novaković, Milica Knežević, Milena Koprivica, Bojana Bolozan, Antonina Pilipović, Milana Mičeta, Biljana Simanić, Vesna Sekulić, Jelena Cvijović, Marina Nikolić, Marija Popović i Željka Pušonja. Treneri ekipe su Dejan Desnica i Jovan Božić, fizioterapeut Karolj Ferenc.

Predsednik kluba je Goran Kravarušić, sportski direktor Dragan Simić, a generalni sponzor kompanija “Proizvodnja Mile Dragić” iz Zrenjanina.


22 .kolo Prva liga
Takovo Zvezda Helios 3 : 0 Ekonomac
Radnički 0 : 3 Beograd
Futog 3 : 1 Crnokosa Artos
Jedinstvo 1 : 3 Eaton Srem Tempo
Jagodina 0 : 3 Valjevo
MD Zrenjanin 3 : 0 Klek Srbijašume
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 MD Zrenjanin 22 21 1 61
2 Jedinstvo 22 19 3 54
3 Beograd 22 14 8 43
4 Futog 22 14 8 42
5 Valjevo 22 13 9 38
6 Takovo Zvezda Helios 22 11 11 36
7 Eaton Srem Tempo 22 11 11 33
8 Klek Srbijašume 22 10 12 31
9 Crnokosa Artos 22 9 13 26
10 Radnički 22 8 14 24
11 Jagodina 22 2 20 7
12 Ekonomac 22 0 22 1