XS
SM
MD
LG

Jagodinci nadvisili Bagdalu

Fudbaleri Napretka poraženi su pred svojim navijačima u 21. kolu Superlige od ekipe Jagodine 0:1 (0:0). U prosečnoj fudbalskoj predstavi obe ekipe, jedini gol postigao je Mile Savković, pa su Ćurani iz Kruševca krenuli sa sva tri boda u džepu. Prvu priliku imao je Napredak  u trećem minutu, odličnu dubinsku loptu u prostor dobio je Trujić, delovalo je da se lepo izborio za poziciju, ali je preterao sa kombinovanjem pa na kraju nije stigao da uputi udarac ka golu. Četiri minuta kasnije, prete i gosti, lopta po zemlji iza leđa odbrane Napretka, Savković iskosa šutira pored gola Popovića. Dimitrov je pokazao kakvu fudbalsku inteligenciju poseduje u trinaestom minutu kada je petom odigrao za Trujića, ali je ispred napadača Napretka intervenisao kapiten gostiju Mihajlović i izbacio loptu u korner. Gosti su mogli da zaprete u 36. minutu, ali je pravovremenom intervencijom golman Popović sačuvao svoju mrežu, da bi se onda pokazao i njegov kolega na drugoj strani Perić. Vučetić je poslao loptu ka Uroševiću, ali je čuvar mreže Jagodinaca za delić sekunde stigao brže do lopte i sprečio pogodak.

Reklo bi se da se u prvom poluvremenu igralo onako kako smo i navikli na terenima širom Srbije – oprezno, zatvoreno, sa malim brojem šansi i krajnje uspavljujuće za gledaoce. Kruševljani su imali inicijativu, izveli i četiri kornera ali bez veće opasnosti po gol Ćurana, pa su mreže na odmoru mirovale.

Foto: Slobodan Simić Detalj sa utakmice

Uzbudljiv početak u drugom poluvremenu doneo je dobru priliku za Napredak, ušao je Bajić u šesnaesterac , pokušao da po zemlji centrira na drugu stativu, ali je Mihajlović odlično reagovao. Tražili su potom Kruševljani jedanaesterac zbog jednog oštrijeg starta u šesnaestercu, ali je Mažić odmahnuo rukom. Još jedna sumnjiva situacija dogodila se u 53. minutu, Vučetić je prosledio loptu do Trujića, ovaj šutirao jako iskosa i pogodio jednog od defanzivaca Jagodine, u opštem metežu koji je nastao domaći su tražili najstrožu kaznu, ali je glavni arbitar i ovoga puta ostao neumoljiv, čime je zaslužio zvižduke sa tribina stadiona Mladost.

Pravdu je delio najbolji Milorad Mažić

U šezdesetom minutu dobru priliku imao je Dimitrov. Lepa akcija Trujića i Uroševića po levoj strani, centaršut po zemlji za omalenog napadača, koji iskosa sa desetak metara šutira preko gola. Poslednjih pola sata priliku da debituje za seniorski tim imao je i Andrija Majdevac, talentovani omladinac Napretka. Ipak, odmah posle njegovog ulaska šok za domaće – Jagodina vodi 0:1! Izgubio je loptu danas veoma slabi Miloš Bajić, što je skupo koštalo fudbalere Napretka. Posle kontre usledio je aut, koji je izveo Filipović do Popare, koji centrira u šesnaesterac u kom se najbolje snašao Savković pored golmana Popovića koji je ponovo  već nekoliko puta u ovom prvenstvu poleteo u prazno i ostavio prazan gol i doveo goste u vođstvo.

Pokušao je trener domaćih Slavko Matić potom da ubacivanjem Ivičića promeni nešto u ofanzivi svoje ekipe ali to nije urodilo plodom, pa je u poslednjih petnaest minuta šansu dobio  i N’Diaje(čudno zbog čega ovaj crnoputi igrač nije bio starter), čiji je ulazak doprineo da fudbaleri Napretka zaigraju brže, a već posle minut i da imaju odličnu priliku. Doduše, bio je to udarac iz daljine Radulovića, čija je bomba sa trideset metara završila na prečki. Da se bolje snašao posle toga gol je možda mogao da pogodi i Ivičić, ali on nije uspeo da ugrozi protivničkog golmana.Priliku u finišu imao je i N’Diaje, ali je na kraju Perić uspeo da interveniše.

Bilo je to sve što smo videli od fudbalera Napretka u ovom meču, a videli smo sveukupno jako malo, pa će morati ozbiljno da se zamisle pred naredne dane. Posle novog poraza, Čarapani i dalje imaju 20 bodova i sada već ozbiljno dovode u pitanje opstanak u elitnom društvu. U narednom kolu već u četvrtak gostuju ekipi Vojvodine u Novom Sadu.

Šef stručnog štaba Jagodine, Simo Krunić čestitao je svojim igračima na pobedi i osvojenim bodima, ali je rekao i da oseća gorak ukus u ustima:

- Nije lako doći u Kruševac i igrati utakmicu. Pogotovu što je ovo prijateljski klub,gde se uvek dobro osećamo, a zamo i koliko bodova ima Napredak. Matić je moj saigrač i moj igrač, ovde imam puno prijatelja, to je fudbal. Po mom mišljenju utakmica je bila izjednačena i možda bi najrealniji rezultat bio 1:1. Znao sam da onaj ko prvi postigne pogodat,taj će i pobediti. Napredak je kontrolisao igru, na našu sreću uspeli smo da iskoristimo jednu od tih prilika.

Matić: Nije nas gol presekao

Šef stručnog štaba Napretka Slavko Matić na konferenciji posle utakmice istakao je da je njegova ekipa kontrolisala igru.Pokušali smo da nametnemo ritam, u drugom poluvremenu probali još ofanzivnije, imali prilike za gol, pogodili i prečku. Gol nas i jeste i nije presekao, jer smo nastavili u istom ritmu. Jagodina je odlično odigrala defanzivno, istakao je Matić. Strateg Kruševljana oststao je zagonetan na pitanje o mogućem odlasku sa pozicije. Videćemo…, kratak je bio Matić.

Slavko Matić: Nismo imali sreće, a o ostavci videćemo

NAPREDAK – JAGODINA 0:1 (0:0)

Kruševac. Stadion Mladost. Gledalaca: 2.000. Sudija: Milorad Mažić 6,5. Žuti kartoni: Luković, Frimpong (Napredak), Lepović, Živanović, Filipović (Jagodina). Savković 62. minut. Igrač utakmice: Danijel MIhajlović (Jagodina).

NAPREDAK: Popović 6, Radulović 7, Urošević7, Paunović6,5, Frimpong6,5, Luković7(Ivičić 66′), Pantelić 6 (Majdevac 60′), Vučetić7, Dimitrov7, Bajić 5,5(N’Diaje), Trujić 6.

JAGODINA: Perić 7, Savković 7, Antić 6,5, Filipović 7, Mihajlović 7,5, Živanović7, Martinović6,5(Đekić), Popara6,5, Lepović 6, Šušnjar 6,5(Nikolić), Stojcev 6 (Jovančić).


Rad 1 : 0 Radnički (N)
Donji Srem 1 : 2 Čukarički
Partizan 2 : 1 Radnički 1923
Voždovac 0 : 2 OFK Beograd
Borac 0 : 1 Mladost
Novi Pazar 2 : 1 Crvena zvezda
Napredak 0 : 1 Jagodina
Spartak 0 : 1 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 21 15 5 1 50
2 Crvena zvezda 21 13 6 2 45
3 Čukarički 21 11 7 3 40
4 Vojvodina 21 11 4 6 37
5 Novi Pazar 21 9 6 6 33
6 OFK Beograd 21 8 8 5 32
7 Rad 21 9 4 8 31
8 Jagodina 21 9 3 9 30
9 Mladost 21 7 5 9 26
10 Spartak 21 6 6 9 24
11 Borac 21 4 8 9 20
12 Napredak 21 5 5 11 20
13 Donji Srem 21 5 5 11 20
14 Radnički (N) 21 4 7 10 19
15 Voždovac 21 4 6 11 18
16 Radnički 1923 21 3 5 13 14