XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Bronza i rekord Arsovićevoj za kraj u Kuvajtu

KUVAJRT, 30. januar (Info centar).- Andrea Arsović strelac Partizana osvojila je bronzanu medalju MK puškom 60 metaka ležeći poslednjeg, petog, dana četvrte “Velike nagrade emira od Kuvajta” sa 621 krug i oborili sopstveni državani rekord (620,4 sa Šampionata sveta prošle godine u Granadi). Pobedila je Hrvatica Snježana Pejči (koja je trijumfovala i u trostavu) sa 624,4 kruga, druga je Norvežanka Siv Anita Dramstad sa 622,8 krugova. U ovoj disciplni žene ne gađaju finale. Učestvovalo je 25 takmičarki.

- Presrećna sam, na jakom turniru osvojila sam tri medalje i imam komplet svih boja, a uz to oborila sam dva državna i jedan lični rekorod – rekla je Anmrea Arsović.- Ovo je za mene veliki podstrek i potvrda da naporan rad, sa trenerom Donevićem, daje prave rezultate. Čeka nas prvi veliki izazov u sezoni, Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u martu u Arnhemu u Holandiji. Takmčenje u Kuvatu vazdušnom puškom pokazalo je da sam u dobroj formi.

Trener Dragan Donević, kome je u Kuvajtu asistirao Goran Mikec, je istakao:

- Iako smo došli samo sa četvoro takmičara za koje je sve troškove, kao i za trenere, platio organizator kome se zahvaljujem na gostoprimstvu, osvojili smo osam medalja što je fantastičan rezultat, da nam pozavide i mnogo brojnije selekcije. Andrea Arsović je gađala odlično, i da nije bilo male krize u četvrtoj seriji kada je “ubila” 101,8 krugova, upustila bi se u borbu i za najsjajniji trofej. Čestitke zaslužju svi reprezentativci, Mirosavljev je gađao u tri finala, Arsovićeva, Mikec i Pletikosić u po dva.

Arsovićeva je MK puškom trostav sa 458,6 krugova oborila sopstveni državni rekord finala (457,8) a MK puškom 60 metaka ležeći takođe svoj državni rekor sa 621 kruga (stari 620,4). Lični rekord postavila je vazdušnom puškom 420 (stari 419,9).

Srpski strelci su, u konkurenciji takmičara iz Francuske, Slovenije, Norveške, Mađarske, Kazahstana, Japana, Mongolije, Albanije, Hrvatske, Malezije, Uzbegistana, Bruneja, Saudijske Arabije, BiH, Omana, Katara, Jordana, Maldiva, Tunisa, Bangladeša, Kuvajta... osvojili osam medalja - tri zlatne, dve srebrne i tri bronzane. Zlatom su se okitili Damir Mikec u gađanju MK pištoljem, Andrea Arsović vazdušnom puškom i Nemanja Mirosavljev MK puškom 60 metaka ležeći! Srebra su pripala Andrei Arsović i Nemanji Mirosavljevu (oboje MK puškom trostav), a dok su bronzane trofeje osvojili Damir Mikec vazdušnim pištoljem, Andrea Arsović MK puškom 60 metaka ležeći i Nemanja Mirosavljev vazdušnom puškom. Stevan Pletikosić je bio četvrti MK puškom trostav i osmi vazdušnom puškom.

U 2013. na „Velikoj nagradi emira od Kuvajta“ (2014. nisu učestvovali), strelci Srbije su osvojili ukupno deset medalja: šest zlatnih i četiri bronzane. Najsjajnija odličja pripala su Andriji Zlatiću MK pištoljem, Nemanji Mirosavljevu vazdušnom puškom, Andrei Arsović vazdušnom puškom i MK puškom trostav i Zorani Arunović MK i vazdušnim pištoljem. Bronze su osvojili Nemanja Mirosavljev MK puškom 60 metaka ležeći, Ivana Maksimović MK puškom trostav, Bobana Veličković i Dimitrije Grgić oboje vazdušnim pištoljem.