XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Arsovićevoj srebro u trostavu sa rekordom

KUVAJT, 28. januar (Info centar).- Andrea Arsović, olimpijka Partizana, osvojila je srebrnu medalju u gađanju MK puškom trostav trećeg dana „Velike nagrade emira od Kuvajta“ sa 458,6 krugova.Ujedno, oborila je i sopstveni državni rekord finala koji je iznosio 457,8 krugova sa finala Kupa Srbije 2013. Bronzana iz Pekinga, hrvatska reprezentativka Snježana Pejčić, zauzela je prvo mesto sa 462,8 krugova, dok je bronza pripala Jasmin Ksiang Vei Ser (Singapur) sa 447,4 kruga.

Pre finala, koje je vredelo 376 krugova, Arsovićeva je bila treća sa, za ovaj deo sezone, odličnih 380 krugova (klečeći 192, ležeći 195, stojeći 193). Bolji rezultat ispustila je prvom serijom u stojećem stavu (94), da bi u drugoj pogodila 99 krugova i završila na visokom trećem mestu iza Pejčićeve i Ser koje su imale po 587 krugova. Arsovićeva je u gađanju vazdušnom puškom osvojila zlato.

- Malo sam se pribojavala kako će proći ovo moje prvo takmičenje MK puškom u sezoni – rekla je posle meča Arsovićeva.- Imali smo pred polazak kratke, ali naporne pripreme u Kragujevcu na zatvorenom strelištu za MK oružje koje su mi veoma koristile. Zadovoljna sam rezultatom osnovnog dela, u finalu sam posle prve serije došla do druge pozicije i nisam je ispuštala do kraja. Pejčićeva je gađala sjajno, pobegla mi je više od dva kruga posle osam metaka, trudila sam se da je „ulovim“, ali sam na kraju morala da se zadovoljim drugim mestom.

Njen trener Dragan Donević, koji je u sručnom štabu reprezentacije u Kuvajtu sa Goranom Mikecom, je istakao:

- Sve čestitke Andrei Arsović za osnovni deo, finale je gađala sa malim oscilacijama što je i razumljivo obzirom da smo samo u Kragujevcu trenerali nekoliko puta finale, ali je i ovaj rezukta državni rekord. Sa dve medalje, zlatnom i srebrnom, postavili smo dobre temelje za nastavak predolimpijske godine...

Ovo je peta medalja srpskih stelaca u Kuvajtu. Prvog dan zlatom se okitio Damir Mikec u gađanju MK pištoljem, dok je Nemanja Mirosavljev osvojio bronzu vazdušnom puškom! Drugog dana osvojene su dve zlatne medalje – Andrea Arsović vazdušnom puškom i Nemanja Mirosavljev MK puškom 60 metaka ležeći!

U četvrtak 29. januara, četvrtog dana „VN emira od Kuvajta“ na kojoj učestvuju i strelci Francuske, Norveške, Mađarske, Kazahstana, Japana, Mongolije, Albanije, Hrvatske, Malezije, Uzbegistana, Bruneja, Saudijske Arabije, BiH, Omana, Katara, Jordana, Maldiva, Tunisa, Bangladeša, Kuvajta… Damir Mikec će gađati vazdušnim pištoem, a Stevan Pletikosić i Nemanja Mirosavljev MK puškom trostav 3 puta 40 metaka. Poslednjeg dana, 30. januara Andrea Arsović će gađati MK puškom 60 metaka ležeći. Organizatori plaćaju sve troškove za četiri takmičara i dva trenera.