XS
SM
MD
LG

Sa Izraelom i Rumunijom kraj Ibra

Delegacija Rukometnog saveza Srbije na čelu sa generalnim sekretarom Božidarom Đurkovićem posetila je Kraljevo. Nova dvorana u gradu na Ibru biće domaćin kvalifikacionih utakmica naših najboljih rukometaša sa Izraelom i rukometašica sa Rumunijom. Evropsko prvenstvo za rukometaše održaće se 2016. godine u Poljskoj, a naša najbolja selekcija je u kvalifikacionoj grupi sa Crnom Gorom, Islandom i Izraelom. Upravo će meč sa Izraelom u junu mesecu biti odigran u Kraljevu, što je danas potvrđeno na sastanku čelnika grada, Raškog okruga i delegacije RSS. Pored rukometaša, u Kraljevu će svoju utakmicu baraža za SP u Danskoj odigrati i naše najbolje rukometašice, a rival će im biti Rumunija.

- Veoma sam zadovoljan i srećan što širimo bazu i što je sada i Kraljevo na rukometnoj mapi Srbije. Zahvaljujući gradonačelniku Iliću i načelniku Raškog okruga Simoviću, kao i rukometnim radnicima iz Kraljeva, u ovom gradu ćemo odigrati kvalifikacionu utakmicu naših najboljih rukometaša i baraž utakmicu naših rukometašica. Sve je dogovoreno i u junu će grad na Ibru biti centar srpskog rukometa. Očekujem punu dvoranu veliku podršku i naše pobede. Takođe, obe utakmice biće humanitarnog karaktera i to mečevima daje dodatni značaj. Pozanto mi je da se u Kraljevu nije igrao rukomet jer nije bilo dvorane. Sada su uslovi tu i siguran sam da će Kraljevo brzo postati rukometni centar, a neka od ovdašnjih ekipa napredovati do elite. Od srca im to želim – naglasio je Božidar Đurković tokom razgovora sa svojim domaćinima.

Izgradnja nove sportske dvorane dovela je Kraljevo u žižu svih sportskih događaja u našoj zemlji. Posle tenisa, rukometa, slede velika takmičenja u streljaštvu, košarci, ali to je tek početak.

- Sport je vrlo ozbiljan privredna grana. Ako budemo pametni i radili naporno, možemo preko sporta i nove dvorane, kroz organizaciju velikih takmičenja, podići grad i ceo Raški okrug. Hvala RSS što je prepoznao naše težnje i što će dve vrlo bitne utakmice za srpski rukomet biti odigrane u srcu Šumadije. Takođe, poznato je da u krugu od 140 km na prostoru Raškog okruga nema magnetne rezonance. Kompletan prihod od ovih utakmica ići će u tu svrhu, da se kupi magnetna rezonanca i to je još jedan razlog da kažemo veliko hvala čelnicima RSS – naglasio je Nebojša Simović načelnik Raškog upravnog okruga.

Razmenjujući poklone sa gostima iz Beograda svoje zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Kraljeva.

- Imaćemo vrhunski tenis u našem gradu, pa u junu rukomet, biće tu veliko takmičenje u streljaštvu, pa košarci i idemo dalje. Biće još događaja, naravno ne samo iz sveta sporta. Želimo da podignemo sport u ovom gradu i regiji, da probudimo Kraljevo, da se vartimo na staze stare slave. Mnogo mi je drago zbog rukometa, konačno imamo uslove da se deca bave ovim sportom i učinićemo sve što je do nas da se naši najbolji reprezentativci i reprezentativke ovde osećaju kako treba, da dobiju maksimalnu podršku za nove pobede – naglasio je Tomislav Ilić gradonačelnik Kraljeva.

Tradicija rukometa u Kraljevu je duga više od pola veka, ali nažalost zbog nedostatka dvorane ovde nisu igrane utakmice i grad na Ibru nije postao rukometni bastion. Sada, sa odigravanjem najavljenih kvalifikacione i baraž utakmice naše muške i ženske reprezentacije, sve se menja. Biće to veliki podstrek za razvoj ovog sporta u Kraljevu i brzi napredak kraljevačkih klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

NOVO DOBA

Najzaslužniji za saradnju grada Kraljeva i RSS su rukometni radnici grada na Ibru.

- Ovo je za nas jedan novi početak, novo dobar kraljevačkog rukometa. Zato veliko hvala RSS i čelnicima grada što je prihvatio našu ideju da se dve velike i značajne utakmice odigraju u Kraljevu. Biće ovo veliki podstrek za sve klubove, za sve mlade rukometaše i rukometašice iz grada na Ibru, sve trenere da još ozbiljnije rade i da uskoro se u Kraljevu igra vrhunski rukomet – naglasio je Dragan Simović predsednik RS Raškog okruga.