XS
SM
MD
LG

Kraljica sportova otvorila sezonu gradu na Ibru

 

Kraljevački atletski klubovi Metalac i Kraljevo po peti put su organizovali Novogodišnji ibarski kros koji je održan u devet kategorija. Učestvovalo je stotinak takmičara iz desetak klubova Srbije. Bila je to prva sportska priredba u gradu na Ibru.

Kod pionira na stazi dugoj 800 metara pobedio je Čačanin Ognjen Nikolić. Kods mlađih pionirki najbrža je bila Snđela Krstić (AK Kraljevo a kod starih pionirki Katarina Propadović (AK Čačak). Njene klubske kolege Bogdan Joković i Jovana Džambasović bili su ubedljivi u trkama juniora i starijih juniorki. Obe trke su održane na stazi dugoj 1.600 metara.

U kategoriji mlađih juniorki prva kroz cilj stigla je Jovana Miladinović (AK Kraljevo) a kod seniorki Jelica Joković. Staza od 4.000 metara bila je naraspolaganju učesnicima glavne trke, U nadmetanju seniora prvi je bio Aleksandar Milosavljević iz Čačka.

Veterani su bili podeljeni u pet starosnih kategorija a salve aplauza izmamili su super - deke od 80 do 84 godine. Prvi je bio Milan Matijević iz Kraljeva.

 

 

Start trke seniora i veterana

Juniorske najbrojnije foto: Stole