XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Pobede Arsovićeve, Arunovićeve, Sebića i Petrova, het trik Sanje Vukašinović u Kupu Srbije

SMEDEREVO, 20 decembar (Info centar).- Andrea Arsović iz Partizana i Milenko Sebić iz Crvene zvezde pobedili su puškom, Zorana Arunović iz Crvene zvezde i Duško Petrov iz Policajac slavili su pištoljem u poslednjem, trećem Kupu SS Srbije vazdušnim oružjem održanom u Semnedevu. Ove sezone jedini strelac sa sve tri pobede u kupu je juniorka puškom Sanja Vukašinović (Novi Sad).

U tri kola Kupa SS Srbije kod muškaraca, na postolju su uvek bili Milutin Stefanović („Čika Mata“) i Milenko Sebić (Crvena zvezda). Dva puta je to pošlo za rukom Stevanu Pletikosiću („Čika Mata“) a jednom Stefanu Aleksadrovskom (Jedinstvo). Stefanović ima jedno prvo (prvi kup) i dva druga mesta (drugi i treći) a Sebić po jedno prvo (treći), drugo (prvi) i treće mesto (drugi). Pletkosić je slavio u drugom kupu a Aleksandrovski bio treći u prvom.

Kod juniora puškom, slična situacija: Lazar Kovačević iz Jagodine i Stevan Jovanović iz „Čika Mate“ su bili uvek na postolju: Kovačević prvi u drugom, drugi u prvom i treći u trećem kupu, Jovanović drugi u trećem i dva puta treći (prvi i drugi). U poslednja dva kupa Andrija Milovanović (Niš) je bio na postolju (pobedio u trećem i bio drugi u drugom), dok je Miloš Ivanović („Čika Mata“) slavio u prvom Kupu SS Srbije.

Fantastični rezultati koji mogu da raduju Srećka Pejovića sportskog direktora SS Srbije, u gađanju vazdušnim pištoljem za dame! Prvih pet je imalo 380 i više krugova, ponovo je svetski gađala Zorana Arunović sa 387 krugova, pratile su je sjajne Brankica Zarić (386) i Boranaka Bobana Velićković (385). Šekarićeva je imala 384 kruga a Jasmina Grgić 381 krug! Zorana Arunović i Bobana Veličković su u sva tri kupa bile na postolju: Arunovićeva je pobedila u prvom i trećem i bila druga u drugom, Veličkovićeva je bila prva u drugom, druga u prvom i treća u trećem. Brankica Zarić je bila druga u trećem, a treća mesta osvajale su Jasmina Grgić (u prvom) i Biljana Markoš iz Policajca (u drugom).

Anđela Matejić (Jagodina) ima pobedu u prvom i drugo mesto u trećem kupu pištoljem za juniorke. Užičanka Jovana Dragačevac je bila dva puta treća (drugi i treći kup).

Andrea Arsović (Partizan) u tri kola Kupa SS Srbije ima dve pobede (prvo i treće kolo). Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) ima pobedu (drugi kup) u dva druga mesta (prvi i treći). Juniorka Novog Sada Sanja Vukašinović je bila druga u drugom i treća u prvom kupu, a treća mesta imaju Ivana Maksimović iz „Akademije Maksimović“ u drugom i Jelena Živković iz Jagodine u trećem kolu.

Sanja Vukašinović je u juniorskoj konkurenciji upisala het trik: u sva tri kola je pobedila! Milica Babić iz Palilule je bila dva puta druga (prvi i drugi) a Novosađanka Tatjana Banjac je bila druga u trećem. Nina Radulović iz Zvezdare ima dva treća mesta (prvi i drugi kup).

Damir Mikec iz Policajca je pištoljem pobedio u prvom i drugom kupu, a Dimitrije Grgić iz Akademca bio je oba puta drugi. Nisu gađali treći kup. Vasilije Groza iz Policajca je bio treći u prvom i drugom kupu, a u trećem kupu su se našli na postolju strelci kojih nije bilo među osvajačima trofeja na prva dva – Petrov iz Policajca, Mikluc iz Kikinde i Zlatić iz „Alekse Dejović“ iz Užica.

Junior Policajca Branko Mašanović i Dragan David Vukadinović iz Partizana imaju po dva postolja. Mašanović je pobedio u trećem i bio drugi u drugom. Vukadinović je slavio u prvom i bio treći u drugom. Užičanin Vitomir Tucović ima dva druga mesta (prvi i treći).

- Dobro se gađalo, rasplamsala se borba za mesta u reprezentacijama za EŠ u martu u Arnhemu – kaže Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije.- Jasnu Šekarić koja nam je donela olimpijsku vizu pištoljem, „pretekle“ su čak tri takmičarke i to sa sjajnim rezultatima. Seniori i juniori puškom još imaju prostora za napredvanje, nije to ono što zaista mogu. Andrea Arsović drži nivo rezultata - na „Internacionanom prvenstvu Beograda“ 417,6 i 417,9 u trećem kupu 417,8. Sjajna je bila juniorka Novog Sada Sanja Vukašinović sa 417,1 krugova što je ukupno drugi rezultat kod žena puškom!

Finale je 21. i 22. februara iduće godine. Plasiralo se po deset najboljih u svakoj disciplini na osnovu bodova osvojenih u tri kola kupa (12, 10, 8, 7, 6....1).

Rezultati, treći Kup SS Srbije vazdušnim oružjem – puška – muškarci: 1. Milenko Sebić (Crvena zvezda) 625,4, 2. Milutin Stefanović 624,4, 3. Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“) 623,6 itd. Ukupno 49 učesnika.

Samo juniori: 1. Andrija Milovanović (Niš) 620,2, 2. Stevan Jovanović („Čika Mata“) 617,9, 3. Lazar Kovačević (Jagodina) 616 krugova itd. Ukupno 28 juniora.

Žene: 1. Andrea Arsović (Partizan) 417,8, 2. Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) 416,8, 3. Jelena Živković (Jagodina) 415,6 itd. Ukupno 17 učesnica.

Samo juniorke: 1. Sanja Vukašinović 417,1, 2. Tatjana Banjac (obe Novi Sad) 414,1, 3. Isidora Stojanović (Pančevo) 413,4 itd. Ukupno 32 juniorke.

Pištolj – žene: 1. Zorana Arunović (C. zvezda) 387, 2. Brankica Zarić (Valter pistols, Kikinada) 386, 3. Bobana Veličković (Bor 030) 385, 4. Jasna Šekarić (C.zvezda) 384, 5. Jasmina Grgić (Smedrevo) 381 krug itd. Ukupno 13 učesnica.

Samo juniorke: 1. Natalija Anastasijević (Partizan) 370, 2. Anđela Matejić (Jagodina) 366, 3. Jovana Dragačevac („A. Dejović“, Užice) 365 itd. Ukupno 23 juniorke.

Muškarci: 1. Duško Petrov (Policajac) 571, 2. Boris Mikluc (Kikidna) 570, 3. Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“) 570 krugova itd. Ukupno 19 učesnika.

Samo juniori: 1. Branko Mašanović (Policajac) 556, 2. Vitomir Tucović („Aleksa Dejović“) 554, 3. Ratko Nedimović (C. zvezda) 547 itd. Ukupno 18 juniora.