XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Zavarko pobedio, Crvena zveda druga u Skoplju

SKOPLjE, 20. decembar (Info centar).- Kuglaši srpskog superligaša Crvene zvezde, trećeplasirane ekipe jesenjeg dela šampionata, osvojili su drugo mesto na turniru za svetsku rang listu „Memorijal Gavrilo Gavrilski“ u Skoplju sa 3.486 čunjeva. Pobedio je, kao i lane, slovački šampion Sport iz Podbrezove koga vodi srpski selektor Miloš Ponjavić, a u ekipi su dva srpska reprezentativca, najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko kao i Daniel Tepša.

Sport je oborio 3.619 čunjeva predvođen igračem dana Vilmošem Zavarkom sa 674 čunja, što je bolje od rekorda kuglane u hali „Boris Trajkovski“ koji je postavio upravo Zavarko 2012. kada je pobedio (671). Tepša je srušio 627 čunjeva. Mladi reprezentativac Beograda Igor Kovačić, koji je pojačao Crvenu zvezdu, oborio je 618 čunjeva i doprineo da crveno beli osvoje drugo mesto sa 3.486 čunjeva, dok je treći skopski Makpetrol sa 3.449 čunjeva, a četvrti banjalučki Borac sa 3.314 čunjeva. Prošle godine Crvena zvezda je bila treća iza Podbrezove i Makpetrola.

U pojedinačnoj konkurenciji Zavarko je bio ubedljivo najbolji sa 674 čunja, ispred Tepše sa 627 i Kovačića sa 618 čenjeva. Četvrti je bio Željko Miličević (Crvena zvezda) sa 614 čunjeva. Jovan Ćalić, reprezentativac Beograda, pojačao je banjalučki Borac i oborio je 588 čunjeva, a za Banjalučane je igrao i prvotimac superligaša Korduna Milan Jovetić i srušio je 590 čunjeva. Darko Marković, kuglaš Niš puta je oborio 587 čunjeva.