XS
SM
MD
LG
28.11.2014 Administrator

Obilić iz Herceg Novog svečano otvorio "Mini EURO 2014"

U srijedu 26. novembra, u sportskom centru „Igalo“, ženska fudbalska selekcija "Obilić Herceg Novi" učestvovala je na otvaranju Evropskog prvenstva u malom fudbalu „Mini Euro 2014“, koje se održava u Herceg Novom. Ovo prvenstvo uživo prenose 24 televizije širom Evrope i u udarnom terminu pred 1600 gledalaca na tribinama i brojnom publikom kraj malih ekrana, Obilićke su učestvovale u revijalnom dijelu otvaranja ove svečane ceremonije, odigravši utakmicu čime su pokazale publici i svim gledaocima kraj malih ekrana kvalitet koji posjeduju.

FK „Obilić Herceg Novi“ je prije samo sedam mjeseci osnovao žensku seniorsku selekciju, koja je u septembru ove godine počela sa takmičenjem u 1. ŽFL Crne Gore, i kao najmlađi klub, za ovo kratko vrijeme ostvarila zapažene rezultate. Obilićke ne prestaju da iznenađuju svojim fudbalskim vještinama, što je potvrdila i publika „MiniEura“-a na tribinama, koja je budno pratila svaku akciju podržavajući djevojke gromoglasnim aplauzima.

FK Obilić je tokom održavanja ovog prvenstva, ugostio i bivšu kapitenku beogradskog Obilića, gospođicu Jelenu Polić. Mlada, harizmatična i perspektivna igračica rado se odazvala pozivu da bude gost kluba, i da zajedno sa djevojkama iz FK Obilić HN učestvuje u revijalnom dijelu. Ovo je bilo jedno lijepo druženje i razmjena iskustava, na obostrano zadovoljstvo.

Ceremonija otvaranja se nastavila nastupima kulturno-umjetničkih društava grada, nakon čega je usledio i defile svih učesnika u pratnji mažuretki. Domaćini su, kao mali gest pažnje i dobrodošlice, obezbjedili poklone svim ekipama. Govor dobrodošlice su održali domaćini ovog prvenstva, ali i čelni ljudi iz Evropske Minifudbal federacije. Evropsku Minifudbal federaciju formiralo je 15 evropskih zemalja 2011. godine. To je sport koji okuplja najbolje amatere u malom fudbalu iz cijele Evrope. Ove godine na Mini Euro, učestvuju 24 reprezentacije, podijeljene u šest grupa. Mečevi se po prvi put igraju na nešto širem i dužem terenu sa vještačkom podlogom, dok su golovi prošireni na 4 metra. Prvu utakmicu odigrala je reprezentacija Crne Gore sa reprezentacijom Škotske. MiniEuro će trajati do 30. novembra kada će biti finale i svečano zatvaranje šampionata.

Najmlađi članovi Obilića su imali čast da budu gosti reprezentacije Crne Gore i da sa njima izađu na teren. Osmijeh je krasio lica mališana, kako djevojčicama, tako i dječacima. Maskota ovog prvenstva delfin Joca je ovaj doživljaj svim mališanima upotpunio svojim prisustvom i učinio zasigurno nezaboravnim.

Medijski centar Obilić Herceg Novi aktivno doprinosi logističkoj podršci organizacije i poziva sve građane da dođu i budu dio ovog sportskog događaja i narednih dana, koji će biti ispunjeni sportskim dešavanjima, iznenađenjima i prije svega dobrom zabavom.