XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Boban Marković predsednik Udruženja streljačkih trenera Srbije

BEOGRAD, 20. novembar (Info centar).- Boban Marković, trener Bora 030 i evropske šampionke pištoljem Bobane Veličković, izabran je za predsednika Udruženja streljačkih trenera Srbije na godišnjoj izbornoj Skupštini u Beogradu u klubu sportista Partizana na stadionu u Humskoj.

U Upravni odbor izabrani su Sreten Nešković (Užice), Milutin Stefanović („Čika Mata“, Kragujevac), Dragan Donević (Partizan), Ivan Manojlović (Policajac), Saša Iker (Jedinstvo, Stara Pazova) i Dragan Marković (Novi Sad). Za potpredsednika je izabran Sreten Nešković a za sekretara Dragan Donević.

Predesednik Nadzornog odbora biće Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije, a članovi su Jelena Arunović (Crvena zvezda) i Boban Marinković (Smederevo).

Skupštini je prisustvalo više od 20 trenera iz cele Srbije. Boban Marković je na mestu prvog čoveka srpske streljačke struke nasledio Vladu Jevtića dugogodišnjeg šefa stručnog štaba Crvene zvezde, koji se zbog bolesti povukao iz trenerskog posla.

- Predstoji nam zajednički mukotrpan rad da se izborimo, kroz državne institucije i matični savez, za pravi položaj, jer je činjenica da je trenerska profesija u streljaštavu u veoma teškoj i složenoj situaciji, bez adekvatno rešenog socijalnog statusa što znatno otežava naš rad – istakao je Boban Marković.- Streljački sport beleži konstantno vrhunske rezultate i oni su dokaz da se dobro radi, da imamo kvalitenu i u praksi proverenu „srpsku streljačku školu“ koja je priznata i u svetu i nastojaćemo da je, šaljući trenere na školovanje i usavršavanje, unapređujemo i pratimo ono što je najbolje u svetskoj struci. Takođe, moramo da podmlađujemo trenersku organizaciju, da što više mladih stručnjaka uključujemo u rad, ali oni moraju da se potrude da ispune uslove iz Zakona o sportu i tu ćemo im se naći na pomoći.

Skupštini Udruženja streljačkih trenera Srbije prisustvovali su i sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, kao i članovi Upravnog odbora SS Srbije Miomir Spasojević i Milan Parezanović.