XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Ambasador Rodić ispratio srpske strelce

BAKU, 28. oktobar (Info centar).- Nebojša Rodić, ambasodor Srbije u Azerbejdžanu ispratio je, sa saradnicima, srpsku streljačku reprezentaciju koja je sa jednom osvojenom srebrnom medaljom Andree Arsović vazdušnom puškom završila učešće u finalu Svetskog kupa u Gabali u Azerbejdžanu.

- Još jednom je čestitao Arsovićevoj na “srebrnom” kristalnom globusu kao i Damiru Mikecu, Ivani Maksimović i Zorani Arunović visokom plasmanima i učešću u finalu – istakao je Dragan Donević trener reprezentacije.- Dogovorili smo se da se sretnemo i naredne godne kada će Baku biti domaćin prvih letnjih Evropskih olimipjskih igara, a očekujemo da će se na spisku “evro olimpijaca” naći i veliki broj strelaca.

Arsovićeva je prvog dana finala Svetskog kupa osvojila „srebrni“ kristalni globus Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) vazdušnom puškom i ponovila uspeh iz finala u Minhenu prošle godine kada je takođe bila „srebna“, ali MK puškom trostav. Poslednjeg dana gađala je u revijalnom takmičenju „Trofej šamina“ u kome učestvuju samo osvajači medalja i osvojila treće mesto vazdušnom puškom.

Četvrtog dana finala Svetskog kupa u Gabali Damir Mikec je MK pištoljem zauzeo peto mesto.

U finalu vazdušnom puškom gađala je i Ivana Maksimović i bila je sedma.

Zorana Arunović vazdušnim pištoljem je u finalu osvojila osmo mesto. Vazdušnom puškom Milutin Stefanović je zauzeo deveto mesto, a MK pištoljem Andrija Zlatić je bio deseti.

Srbija je sa jednim srerbom finale Svetskog kupa u Gabali završila na deobi desetog mestu liste osvajača medalja u konkurenciji 39 zemalja koje su imale predstavnike na poslednjem velikom takmičenju u sezoni. Učestvivala su 154 strelca a prva na listi „medaljaša“ je Rusija sa sedam trofeja (5 –1 – 1), ispred Kine sa 14 (3 – 3- 8) i Nemačke sa četiri (2 – 1- 1).

Izjednačena su i dva sveska rekorda. Leonid Ekimov (Rusija) je sa 35 “hitova” izjednačio svetski rekord finala MK pištoljem brza paljba, a Hali Dan (SAD) je sa 74 “goluba” izjednačila najbolji svetski rezultat u gađanju glinenih golubova – skit.