XS
SM
MD
LG

Valjevci ipak bez Varde večeras na Partizan

Najave „dobro obaveštrnih „ i “sveznajućih“novinara  o navodnom već dogovorenom dolasku Ratka Varde u Metalac Farmakom ispotivila se samo  gomilom ćoraka ispaljenih ove jeseni. Varda je bio u kontaktu sa Valjevcima, dogovor se nazirao, ali na kraju se stiglo samo do početka, jer stari as i dalje nije član valjevskog ABA ligaša, ipak možda jednog dana i bude, nikad se ne zna. Šansu ali pod drugim uslovima od provobitno postavljenih, će dobiti, možda već u Ljubljani kroz sedam dana, još uvek „uspavani“ Amerikinac Semjuel Maldrou, registrovan do kraja sezone za valjevskog ABA ligaša.

Metalac Farmakom danas izlazi na megdan srpskom šampionu u istom sastavu kao i protiv hrvastskog, pre šest dana, jedino je sigurno bez „pažnje“ policije kakvu je imao samo Partizan 1998. na prvom gostovanju od raspada SFRJ u Zagrebu.

Vladimir Đokić je bio akter 1998. utakmice: Cibona –Partizan, a zbog skretanje pažnje na privođenje zagrebačog gradonačelnika Milana Bandića, sa svojim momcima u policijskom okruženju, bio je u središtu pažnje zbunjenih Zagrepčanai ovog oktobra.

-Osećali smo se u Zagrebu izuzeteno prijatno, i nije nam teško padalo i prisustvo brojnih zaštitnika javnog reda, jer smo i pored prisusustva policije uživali u lepom vikendu,  i spontanoj i srdačnoj komunakaciju sa građanima Zagreba. Metalac je nastupio  u Zagrebu posle ravno  3,5 decenije. Pokazali da imamo kvalitet, a tako ćemo i danas učiniti protiv u novom milenijumu od svih ekipa iz Srbije još jedino nepobeđenog šampiona Srbije.

Ekipa Duška VUjoševića  na startu nove sezone je izgubila mnogo mečeva.

-Partizan je u košarci uvek Partizan, ali nećemo se libiti da pokušamo da ga pobedimo bez obzira što je ovo za njih suguran sam meč sezone. Nema predaje unapred, pokazali smo to i protiv šampiona Hrvastke. Partizanu se ne preti, bez obzira u kakvim problemima bio, ali niko nema pravo da nam uskrati nadu u eventualni uspeh pa ni crno beli.  Radimo dve nedelje u kontinuitetu, i već smo podigli nivo igre Smatram da posle 35 minuta igre iz Zagreba ima razloga za blagi optimizam. Ponovimo li večeras taj pristup bićemo blizu šanse da ostvarimo i prvu pobedu iako su crno beli osetno pojačani Mačvanom.

Zbog radova u dvorani nije bilo treninga, a juče se radilo kao u kamenolomu, zbog prašine tokom rušena dela zapadne tribine.

-Imali smo odličnu koordinaciju sa izvođačima radova. Bilo je perašine , ali bolje i tako nego bez treninga. Rano jutros smo krenuli put Beograda da momci u Pioniru osete i prilagode se kolikoje više moguće na za njih još uvek zagonetne tvrde koševe.

Bojan Bakić večeras će igrati protiv jednog od svojih  nedašanjih klubova.

-O Partizanu ne treba posebno pričati. Dolazimo u Beograd rasterećeni, da se borimo i pokušamo da napravimo dobar rezultat, samo ako nametanemo neki svoj ritam igre. Ako nam se ukaže prilika, zašto ne bismo pobedili Partizan. Istsičem to neće biti ni malo lako Naš domaćin je pod izuzetnim pritiskom zbog nekoliko poraza i daće sve od sebe da nas što ubedljivije pobedi.

Do valjevske primijere u utakmice sa Igokeom 8. novembra Valjevci će pričerkati još 15 dana. Večeras će Metalac Farmakom imati najveću Podršku sa tibina od kako je ove jeseni postao član ABA lige.

Radio prenos iz Pionira derbija začelja 5. kola ABA lige. Partizan - Metalac Farmakom  na talasu Radio Valjeva(95,8 Mhz i na internet adresi: www.radio valjevo.com)  počinje u 19 sati. Prijatelji sveta sporta su Valjevska pivara, turistička agencijaa Abeona travel, trgovina boja i lakova "Orhideja kolor "i Auto centar "BUCA"a i večeras će biti sa sa slušaocima Radio Valjeva.

Omladinci Metalac Farmakoma danas protiv Partizana

Valjevci će danas na dva fronta protiv crno belih.Vladimir Mišković će predvodoti juniore Metalac Farmakoma protiv Partizana u Beogradu u Jedinstvenoj Ligi Srbije.

-Konačno smo stvorili juniroski tim, a takmičenje koje danas započinjemo će svojoj ozbiljnosti biti u rangu seniorskog. Naša deca će danas u Pioniru igrati protiv Partizana. Ima li većeg podstreka za ozbiljno bavljenje košarakom, jer crno beli su glavni favoriti.Kadetski tim Metalca, trener je Dragan Simeuonović nije izborio plasman u Kvalitetnu ligu Srbije, a tri najperspektivvnija kadeta su priključena juniorima.

Valjevci spremaju čudo neviđeno posle zagrebačkog iskustva

 PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03


26 .kolo Jadranska liga
Union Olimpija 73 : 67 Krka
Szolnoki Olaj 67 : 74 Cedevita
Budućnost VOLI 85 : 79 Partizan NIS
Zadar 85 : 69 Metalac Farmakom
Mega Leks 100 : 96 Igokea
Crvena zvezda Telekom 89 : 56 MZT Skopje
Cibona 85 : 69 Levski Sofija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda Telekom 26 24 2 50
2 Budućnost VOLI 26 19 7 45
3 Cedevita 26 18 8 44
4 Partizan NIS 26 18 8 44
5 Union Olimpija 26 15 11 41
6 Metalac Farmakom 26 13 13 39
7 Szolnoki Olaj 26 12 14 38
8 Zadar 26 12 14 38
9 Krka 26 12 14 38
10 Mega Leks 26 11 15 37
11 Cibona 26 10 16 36
12 Igokea 26 9 17 35
13 MZT Skopje 26 7 19 33
14 Levski Sofija 26 2 24 28