XS
SM
MD
LG

Radničkom rival ponovo Splićani

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca otputovali su jutros u Split, gde ih sutra (subota, 25. oktobar, 20,30) očekuje utakmica četvrtog kola Triglav lige, sa Jadranom. Kako ovaj meč za Šumadince dolazi usred kvalifikacija za Ligu šampiona i on će, poput prethodna tri u regionalnoj ligi, biti u programu za elitno evropsko klupsko takmičenje. Naime, Radnički je minulog vikenda ostvario veliki podvig, osvajanjem prvog mesta u grupi D druge runde kvalifikacija, u konkurenciji drim-tima Solnoka, Posilipa i Juzmea, a već u sredu ga očekuje prvi meč treće faze, sa rumunskom Oradeom.

Srđan Vuksanović (Foto: VK Radnički)

- Sigurno je da ćemo se i kroz ovaj meč pripremati za Ligu šampiona. Uvežbavaćemo taktičke zamisli i odmorićemo neke iskusnije igrače, pa će mlađi dobiti šansu da pokažu da su vredni nastupa za ovaj klub. Nemamo još mnogo vremena do duela sa Oradeom, pokušaćemo da iskoristimo ovaj meč na najbolji mogući način – kaže Srđan Vuksanović, reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.

Međutim, daleko od toga da utakmica u Splitu za Kragujevčane nema takmičarskog značaja.

- Putujemo po bodove, to se uopšte ne dovodi u pitanje. Bez obzira u kakvom sastavu i protiv koga igramo, pobeda je imperativ. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo odigrati kako treba, da neće doći do opuštanja, kao što je to, recimo, bio slučaj prošle sezone protiv Banjice. Mislim da smo izvukli pouke i da nećemo opet da dozvolimo da loše krenemo, pa da posle jurimo rezultat– ističe Vuksanović.

Ovi rivali do sada su zabeležili potpuno suprotan učinak. Kragujevčani su ostvarili sva tri trijumfa, dok su Splićani isto toliko puta poraženi. Ovo će im biti drugi ovosezonski okršaj, s obzirom na to da su se sastali i na turniru u Sarajevu, gde je Radnički bio ubedljiv – 16:10.

- Mislim da ne treba mnogo obraćati pažnju na protivnika, već da gledamo sebe i da skoncentrisano uđemo u igru. Ne smemo da dozvolimo vaterpolistima Jadrana da vide da mogu da se nadigravaju sa nama, već da im jasno stavimo do znanja da smo došli po pobedu. Moramo da pokažemo zašto smo prošle godine bili tu gde jesmo i zašto i ove pretendujemo na dobar plasman– zaključuje Vuksanović.


Jadran ST 9 : 5 OVK POŠK
Partizan Raiffeisen 8 : 8 Budva
HAVK Mladost 6 : 10 Radnički Kon Tiki
Primorje EB 25 : 7 AVK Branik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Primorje EB 14 13 1 0 27
2 Radnički Kon Tiki 14 10 2 2 22
3 HAVK Mladost 14 9 1 4 19
4 Partizan Raiffeisen 14 7 1 6 15
5 OVK POŠK 14 5 1 8 11
6 Budva 14 4 3 7 11
7 Jadran ST 14 3 1 10 7
8 AVK Branik 14 0 0 14 0