XS
SM
MD
LG

Bovling centar Koloseum

 

Od zabave do sporta

   Iako je jedan od najmlađih sportova u Srbiji, koreni bovlinga su sve jači. To potvrđuje, između ostalog, sve veći broj klubova u Prvoj i biznis ligama. Izuzetno su popularni i turniri, koji se organizuju u bovling centrima. Trenutno najveći bovling centar je Koloseum (pored stadiona FK Zemun).

   - Ideja otvaranja bovling centra rodila se 2001. godine - kaže Goran Balać, direktor BC Kololeuzm - S obzirom da je ovaj vid zabave u svetu prisutan decenijama, poželeli smo da ga omogućimo i Beograđanima. Od ideje do realizacije prošlo je dugo vremena i konačno, 26. januara 2007. godine otvoren je BC Koloseum.

   Kada ste se prvi put susreli sa ovim sportom?

   - Boraveći u Barseloni na odmoru, davne 2001. godine došao sam u dodir sa bovlingom. Iskreno, to sam tada video kao dobru zabavu i još bolji biznis, jer tako nešto nije postojalo u ovim krajevima. Tek po realizaciji ideje, počeo sam da na tu istu stvar gledam „iz drugog ugla“, takmičarskog. Registrovajući dva kluba Zemun i Sava, ispunio sam uslov i za osnivanje BS Srbije. Ubrzo su se priljučili novi klubovi, pa je pokrenuta i Prva liga. Propagandna, Biznis liga BC Koloseum postala je tradicionalna i upravo krećenovo, VIII izdanje. Za uspešnu realizaciju ovog biznisa, pre svega, zahvalan sam svojim roditeljima. U oblasti sporta i osnivanju Saveza, posebnu zahvalnost dugujem velikom prijatelju prof.dr. Dušku Tomiću, kao i velikom broju“kuglaša“, na čelu sa bivšom prvakinjom Srbije Draganom Petrović.

   Bovling centar Koloseum danas?

   - Centar je objekat zatvorenog tima, koji se prostire na gotovo 1.200 kvadrata klimatizovanog prostora. Najveći je u Srbiji. Pored 10 automatizovanih staza nemačke marke Funk, prisutni su i drugi sadržaji: bilijar, stoni tenis, pikado, sony PS 4, nintedo Wii, kao i najnoviji vid zabave, sve popularniji u Srbiji - locked roomescape gam. Centar nudi i bogate mogućnosti osveženja, a uskoro i roštiljske specijalitete.

 

 

Bovling centar Koloseum

Goran Balać, direktor BC

Lepša strana bovlinga