XS
SM
MD
LG

Izvukli pouke iz prvog poluvremena

Pobedom nad poletnom i telentovanom mladom ekipom Sinđelića Inđijci su održali korak sa vodećim ekipama prvoligaškog karavana. Ubedljiv trijumf ostvaren je nakon dosta muke u prvom poluvremenu. Razvoj događanja nije na početku utakmice obećavao ništa dobro. Stigli su gosti do vođstva u 30.minutu. Iskoristili su indolentnost odbrane i prinudili čuvara mreže domaćih Lazara Jovišića na kapitulaciju. Nakon nenadanog vođstva Beograđana prenuli su se domaći fudbaleri. Uložili su znatno više truda u utakmicu i uspeli da načine preokret.

Drugo poluvreme proteklo je u punoj dominaciji igrača u zelenim dresovima koji su uvećali vođstvo i na kraju stigli do ubedljivog trijumfa dokazujući da imaju dovoljno iskustva i umeća da prevladaju svaku situaciju. Miroslav Blanuša, jedan od trenera u stručnom štabu i bivši kapiten Inđije,imao je određenih primedbi na odnos prema igri u prvom poluvremenu.

„Pretpostavljajući da može da se dogodi scenario sa početka utakmice na vreme smo upozoravali naše igrače da nema unapred dobijenih utakmica. I pored svih upozorenja suviše komotno su ušli pojedinci u nadmetanje sa mladim ali talentovanim i školovanim igračima Sinđelića. Već od samog početka bilo je jasno da nije ostvaren pravi pristup. Suviše samopuvreno su se ponašali neki od naših igrača. Ni nekoliko ozbiljnih pretnji od strane gostujućih napadača na početku utakmice nije za njih bila dovoljna opomena. Tek primljeni pogodak prenuo je ekipu. Počeli smo da igramo požrtvovanije. Organizovanim napadima krenuli ka protivničkom golu. Na vreme smo stigli do izjednačenja a u završnici prvog pluvremena i do rezultatskog preokreta. Bila je u tim trenucima vidljiva želja da se  učini nešto više ali i nervoza zbog neplaniranog propusta. Po prvi put smo u ovoj sezoni bili u poziciji da jurimo rezultatski minus. Na svu sreću u tome smo uspeli. I pored svega prvi deo utakmice treba da posluži kao nauk i opomena za naredne susrete kada nas očekuju ozbiljna iskušenja“.

U drugom delu sasvim druga slika na terenu?

„Pale su ozbiljne zamerke u pauzi između dva poluvremena. Urodile su plodom, itekako. Prenuli smo se iz letargije. Preuzeli smo u nastavku punu inicijativu, nametnuli snažan tempo. Organizovanim akcijama krenuli smo ozbiljnije ka protivničkom golu. Stvorili smo više izglednih prilika iz kojih smo ozbiljno ugrozili protivnički gol. Postigli smo još dva pogotka koji su usledili kao plod dobro organizovanih akcija. Time smo pobedu učinili ubedljivom. Dokazali smo da imamo dovoljno potencijala i iskustva i za ovakve situacije. Mladoj ekipi Sinđelića treba odati sva priznanja na prikazanom fudbalskom umeću i požrtvovanosti. Ekipa sastavljena od dojučerašnjih omladinaca bez kompleksa je ušla u nadmetanje sa znatno iskusnijim igračima domaćina. Silno su nas namučili i naterali da se svojski potrudimo ne bismo li došli do novog trijumfa. Ovom pobedom nastavili smo seriju uspešnih nastupa i rezultata na domaćem terenu gde smo ubeležili stopostotni učinak. Bio je ovo i uvod u seriju teških utakmica koja nam predstoji u drugom delu jesenje polusezone“.

Gosti su, nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama, stavili prigovor na suđenje pominjući neopravdano dosuđen jedanaesterac?

„U principu ne komentarišemo suđenje. Presuđivanje u određenim situacijama spada u sferu slobodnog sudijskog uverenja. Svako ima pravo na svoje viđenje. Odluku o spornim odlukama i detaljima koji su im prethodili doneće sudijski odbor u čiju stručnost i objektivnost nemamo razloga da sumnjamo. Sve naše utakmice pokrivene su video zapisima pa će se, nakon pregledanja snimka, mnogo spornih detalja na pravi način razjasniti. Odmah po završetku utakmice ponudili smo snimak kompetentnim stručnjacima iz sudijske organizacije, bez namere da bilo šta prikrivamo ili prećutkujemo, uvek spremni na punu saradnju sa organima FS Srbije“
.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31