XS
SM
MD
LG

PLS: Radnik - Moravac Orion 1:0

Komšijski derbi i utakmica koja nosi i epitet derbija juga Srbije pripao je domaćinu koji se posle 6. kola nalazi sam na čelu tabele Prve lige Srbije. Gosti će dugo žaliti za propuštenim prilikama, ali su iz Surdulice otišli i ohrabreni igrom, posebno u drugom poluvremenu. Kiša koja je počela da pada sat pred početak utakmice omela je igrače oba tima da pruže svoj maksimum na raskvašenom i za igru teškom terenu.

Početak utakmice pripao je Surduličanima koji su od starta krenuli u silovite nalete. Prvi kontakt igrača na sredini terena sudija Jovan Grujić z Niša je iskoristio da demonstrira kriterijum sudjenja koji je pripremljen za ovu utakmicu, a koji je doneo obilje prekršaja uglavnom na sredini terena. Za kratko vreme domaćin je došao u priliku da izvede i nekoliko auta, iz kojih Ljubo Baranin po pravilu ubacuje sjajne lopte pred sam gol protivnika. U 9. minutu Baranin je izveo aut sa pozicije desetak metara od korner zastavice, lopta je stigla u srce šesnaesterca gde je Miloš Krsti za korak bio ispred svog direktnog čuvara i glavom, sa 7-8 metar poslao loptu u desni donji ugao gola gostiju.

Pokušali su domaći da iskoriste zanos početnog vodjstva i još nekoliko minuta nastavili sa napadima, ali prilika za gol nije bilo. Od 15. minutu do odlaska na odmor igralo se uglavnom na sredini terena gde je vodjena žestoka rovovska borba, ali je prvo poluvreme završeno bez ijedne povoljne prilike za gol oba rivala.

U nastavku potpuno drugačija slika na terenu. Moravac ORION je krenuo sa napadima, uz kontrolu situacije na sredini terena. U 54. minutu dvostruka izmena kod gostiju, u igru su ušli Ivan Milić i novajlija, iskusni Milan Nikolić. od tog trenutka igralo se praktično na polovini terena koja pripada domaćinu. Veći posed lopte i ofanzivna igra doneli su i prilike gostima iz Mrštana. U 62. minutu Miloš Stanković je za trenutak zakasnio da iskoristi odlično dodavanje Vukosavljevića na 6-7 metara od gola Perića, koji je bio siguran u svom šesnaestercu.

U poslednjih pola sata igre do izražaja je došla i bolja fizička pripremljenost gostij. U 77. minutu Milić je odličnim udarcem sa preko 20 metara pokušao da iznenadi Perića, ali je čuvar mreže Radnika paradom ulepšao ovaj trenutak. U brzoj akciji na drugoj strani zapretio je Jeremić, ali je sa 17-18 metara šutirao visoko preko gola gostiju. Pretili su gosti po bokovima, ali je akcije Moravac ORIONA nekoliko puta zaustavio i pomoćni sudija Miloš Popović iz Niša, što je u najmanje dva navrata izazvalo smeh a zatim i ovacije na delu tribina na kojem su se nalazili navijači Radnika.

U 82. minutu najbolja prilika na utakmici. Posle akcije Regojevića iStefanovića po levoj strani i centaršuta, Miloš Stanković se našao sam na 6-7 metara od gola Radnika, uputio udarac glavom ali je lopta završila pored gola. Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice predsednik Moravac ORIONA Jovan Stanković je čestitao domaćinu pobedu, ali i naglasio da je sudija Jovan Grujić svojim odlukama jednostavno onemogućio da se igra fudbal.

- Čestitam domaćinu na pobedi, čestitam načim igračima koji su odigrali, pogotovu drugo poluvreme, odlično. U prvom poluvremenu smo bili ravnopravni, u drugom poluvremenu mnogo bolji. Domaćin se povukao posle vodjstva. Ova utakmica bi bila mnogo borbenija, kvalitetnija i interesantnija za gledaoce i za sve nas da je nisu pokvarile sudije, pogotovu sudija Grujić koji je svaki kontakt, svaki dodir za domaćina svirao, dok za nas nije. Par puta je pomoćni sudija na očigled svih umesto kornera pokazao da je gol aut za domaćina. U drugom poluvremenu je u par navrata Jeremić bio u ofsajdu, ali pomoćnik nije mahao. To nije bilo potrebno ekipi Radnika jer Radnika ima iskusnu ekipu koja bi, i da je primila gol, znala da odigra još bolje i to bi bila jako lepa utakmica za sve gledaoce kojih je bilo jako puno s obzirom na loše vreme i kišu koja je padala. Ne želim da umanjim pobedu Radnika, ali utakmica bi bila mnogo bolja da su sudije imale malo više sluha - rekao je na koferenciji za medije predsednik Moravac ORIONA Jovan Stanković.

Videli smo jednu utakmicu sa dva različita poluvremena. Mi smo u prvom dobro krenuli i iz  jednog auta došli do gola. U drugom poluvremenu su gosti odigrali bolje, bio bolji, stvarao prilike, imao i jednu zaista dobru priliku. Sve u svemu ja sam posle šest odigranih kola izuzetno zadovoljan i ponosan na ove momke - rekao je na konferenciji za medije trener Radnika Mladen Milinković.

RADNIK - MORAVAC ORION 1:0

Strelac: 1:0 Krstić u 9. minutu - Surdulica, stadion Radnika, gledalaca: 1.500, sudija: Jovan Grujić (Niš) 5, pomoćnici: Miloš Popović (Niš) i Miloš Jovanović (Zaječar), četvrti sudija: Miloje Miličević (Prokuplje). Žuti kartoni: Prodanović, Milovanović, Stojković, F. Stojanović (Radnik), Vukosavljević, Ćirić (Moravac ORION).

RADNIK: Perić 7,5, Milovanović 7, Krstić 7, F. Stojanović 7, Prodanović 7, Simović 7, Jovanović 7 (od 58. min. Stojković 6,5), N. Stojanović 7 (od 80. min. Milutinović -), Jeremić 6,5 (od 90. min. Petrović -), Jakovljević 6,5, Baranin 7,5.

MORAVAC ORION: Mitrović 7, Lampevski 7, Regojević 7, Radenović 7 (od 54. min. Milić 7,5), Ćirić 7, Marković 7, Cekić 7 (od 54. min. M. Nikolić 7,5), Cvetković 7 (od 84. min. Rajković -), Vukosavljević 7, Stefanović 7, Stanković 7,5.

Igrač utakmice: Miloš Stanković (Moravac ORION)


Radnik 1 : 0 Moravac Orion
Sloga (K) 0 : 1 Sloboda
BSK Borča 3 : 1 Kolubara
Bežanija 0 : 2 Metalac (GM)
Sloga (PM) 1 : 1 Inđija
Proleter 1 : 0 Bačka (BP)
Jedinstvo Putevi 0 : 0 Javor Matis
Sindjelić 1 : 1 Mačva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 6 4 2 0 14
2 Javor Matis 6 3 3 0 12
3 Metalac (GM) 6 3 3 0 12
4 Inđija 6 3 3 0 12
5 Sloga (PM) 6 3 2 1 11
6 Proleter 6 3 1 2 10
7 Kolubara 6 3 1 2 10
8 BSK Borča 6 2 3 1 9
9 Bačka (BP) 6 3 0 3 9
10 Jedinstvo Putevi 6 2 2 2 8
11 Bežanija 6 2 1 3 7
12 Sloboda 6 1 2 3 5
13 Moravac Orion 6 1 1 4 4
14 Sindjelić 6 1 1 4 4
15 Mačva 6 0 3 3 3
16 Sloga (K) 6 0 0 6 0