XS
SM
MD
LG

Radnički konačno pobedio
Golovima Vladimira Đilasa u 54. minutu, Vladimira Đorđevića u 76. i Pavla Popare u 90. fudbaleri niškog Radničkog slavili su protiv ekipe Rada rezultatom 3:0 (0:0) u šestom kolu Superlige.

Posle 5 uzastopnih poraza Nišlije konačno imaju razloga za slavlje. Dominantnom igrom od prvog do poslednjeg minuta Radnički je apsolutno zasluženo slavio na svom terenu.

Od prvog minuta domaći su zaigrali dosta agresivno i agilno, odlučno rešeni da osvoje prve bodove u ovosezonskom izdanju Superlige. Dosta problema zadavala je kiša, koja je padala od prvog sudijskog zvižduka.

Prvu priliku domaći su imali već u 7. minutu. Pavlović je lepo prošao po levoj strani, "zalomio" u sredinu, odigrao dupli pas sa Jovanovićem, ali njegov šut po zemlji nije bio pretnja za Nišliju na golu Rada, Aleksandra Jovanovića.

U 12. minutu kolosalna prilika za kapitena Milenkovića. Kolarevuć je odlično osvojio loptu na polovini Rada, i pasom iz prve sjajno spojio Milenkovića sa golom, međutim njegov šut slabijom desnom nogom u situaciji 1 na 1 završio je preko gola.

Posle perioda nešto mirnije igre, Radnički je ponovo zapretio u 27. minutu. Nakon solidnog centaršuta Đuričkovića, najviši u skoku bio je Pauljević, ali je njegov udarac glavom završio preko gola.

Nastavio je Radnički da steže obruč oko gola rivala. Igrao se 35. min kada je posle blokiranog šuta Kolarevića lopta odbila do Đorđevića, čiji je šut takođe izblokiran i lopta je završila u korneru. Marjanović je kratko izveo udarac iz ugla do Batiohe, ovaj dobro centrirao, odbrana Rada odbila loptu na nekih 20ak metara od gola, gde je dočekao Pauljević, sjajno šutirao "pod prečku", ali je golman Rada krajnjim naporima loptu izbacio u korner.

Nova pretnja po gol Jovanovića, bio je šut sjajnog Kolarevića na današnjem meču. Lopta je imala nezgodnu putanju, Jovanović je kratko odbio loptu, ali niko od domaćih fudbalera nije ispratio. Mogao je Radnički i u poslednjim trenucima prvog poluvremna do vođstva. Pavlović je lepo pronašao Milenkovića na petercu, međutim centarfor domaćih nije uspeo da lepo prihvati loptu, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Nastavili su domaći fudbaleri i u nastavku u napadačkom ritmu i samo je bilo pitanje trenutka kada će odbrana Rada kapitulirati. Igrao se 54. minut kada je Đuričković sjajno centrirao sa ivice kaznenog prostora, sve je to odlično pratio Đilas i sa peterca sjajnim udarcem glavom doveo Radnički u vođstvo - 1:0.

Već u sledećem napadu Radnički je mogao da udvostruči prednost. Sa leve strane Jovanović je uputio nezgodan centaršut, koji zamalo da završi iza leđa golmana Rada, koji je nekako uspeo da je izbaci u korner.

Inicijativa domaćih nije jenjavala. U 60. min neiskorišćen kiks štopera gostiju Bajića, koji se poigravao ispred svog šesnaesterca. Marjanović mu je oteo loptu, i prebrzo šutirao u golmana, iako je na drugoj strani imao potpuno neometane Đilasa i Jovanovića.

Nekoliko minuta kasnije Rad je već iz prve prave prilike mogao do izjednačenja. Posle serije kratkih dodavanja, Veselinović je sam izbio pred Kesića, čiji je šut završio tik pored stative.

U 76. minutu "niški Real" duplirao je prednost. Marjanović je odlično izveo korner sa desne strane, u petercu Rada najbolje se snašao štoper Đorđević i matirao Jovanovića - 2:0.

Tempo utakmice je nakon drugog pogotka domaćih znatno opao, i kada su svi mislili da će ovo biti konačan rezultat meča, fudbaleri Radničkog postigli su i treći pogodak. Još jednom je Marjanović bio u ulozi asistenta, kada je na ivici šesnaestera pronašao Poparu, koji je lepo primio loptu i snažnim udarcem po zemlji postavio konačan rezultat meča - 3:0.

Na ovoj utakmici navijači Radničkog "meraklije" proslavili su 25 godina osnivanja.

U narednom kolu Radnički gostuje Spartaku u Subotici, a već u sredu igra šesnaestinu finala Kupa Srbije u Mrštanu protiv Moravca.
 sasa
Saša Marjanović; foto: Vanja Keser

RADNIČKI - RAD 3:0 (0:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Petar Piper

Žuti kartoni: Borko Veselinović iz Rada, Vladimir Đilas, Vladimir Đorđević, Petar Đuričković iz Radničkog

Crveni kartoni: -

RADNIČKI: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Miloš Petrović, Vladimir Đorđević, Vladan Pavlović (Zoran Ljubinković od 61. minuta), Saša Marjanović, Dušan Kolarević, Augusto Batioha, Aleksandar Jovanović, Petar Đuričković (Pavle Popara od 69 .minuta), Vladimir Milenković (Vladimir Đilas od 46. minuta).

RAD: Aleksandar Jovanović, Petar Jelić, Ognjen Gnjatić (Perica Stančeski od 75. minuta), Nikola Raspopović, Branislav Milošević, Vladimir Rodić, Đorđe Denić (Aleksandar Simić od 58. minuta), Uroš Nenadović, Delimir Bajić, Borko Veselinović, Miloš Marković.

 

Radnički (N) 3 : 0 Rad
Čukarički 1 : 1 Donji Srem
Radnički 1923 0 : 3 Partizan
OFK Beograd 1 : 0 Voždovac
Mladost 2 : 1 Borac
Crvena zvezda 2 : 0 Novi Pazar
Jagodina 1 : 1 Napredak
Vojvodina 5 : 2 Spartak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 6 6 0 0 18
2 Crvena zvezda 6 5 1 0 16
3 Vojvodina 6 5 0 1 15
4 OFK Beograd 6 3 2 1 11
5 Mladost 6 3 1 2 10
6 Spartak 6 3 1 2 10
7 Čukarički 6 2 3 1 9
8 Borac 6 2 2 2 8
9 Donji Srem 6 2 2 2 8
10 Novi Pazar 6 2 1 3 7
11 Rad 6 2 1 3 7
12 Jagodina 6 1 2 3 5
13 Radnički 1923 6 1 1 4 4
14 Napredak 6 0 3 3 3
15 Radnički (N) 6 1 0 5 3
16 Voždovac 6 0 0 6 0