XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Andrea Arsović u akciji pomoći deci oboleloj od reumatskih bolesti

BEOGRAD, 20. septembar (Info centar).- Strelac Andrea Arsović, plivačica Nađa Higl, olimpijska šappionka u tekvondou Milica Mandić i automobilista Dušan Borković podržali su u bazenu hotela Kraun Plaza u Beogradu akciju „Plivaj i pobedi reumatske bolesti dece“ u organizaciji Udruženja roditelja dece obolele od reumatske bolesti (SREIA).

- Svakako da su obrazovanje i podizanje svesti o potrebi da se pomogne bolesnoj deci najvažniji cilj ove akcije - rekla je Arsovićeva.

Podršku akciji ispred Ministarstva omladine i sporta pružio je državni sekretar Nenad Borovčanin. Akciji podizanja svesti o postojanju reumatske bolesti kod dece pomogli su još fudbaleri Crvene Zvezde Vukan Savićević i Predrag Rajković, glumci Milorad Mandić-Manda, Viktor Savić Andrija Milošević, Borka Tomović, zvezde Montevidea" Uroš Jovčić i Aleksandar Radojičić, Brankica Sebastijanović, pevačica Aleksandra Dabić, juniorski vaterpolo reprezentativac Mateja Asanović, fitnes trener Dario Ćirić, voditeljka Marija Kilibarda i mnogi drugi.

Stručnu podršku akciji, koja je održana u vreme trajanja Evropskog kongresa dečijih reumatologa u Beogradu, obezbedili su treneri iz Plivačkog kluba "Vračar". Deci oboleloj od reumatskih bolesti dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom i to određene aktivnosti kao što su vožnja bicikla, za manje dete tricikl ili trotinet (posebno preporučljivo za decu čiji su kukovi zahvaćeni upalom), zatim stoni tenis, badmington, kao i sve aktivnosti u vodi.