XS
SM
MD
LG

Železničar počinje takmičenje u Superligi

Rukometaši Železničara iz Niša gostuju Kaću u subotu, 20. septembra u prvom kolu Superlige i očekuju da počnu državno prvenstvo pobedom u gostima. Tri dana nakon borbe u Superkupu i poraza od Vojvodine (40:22) ekipa Železničara počinje borbu u domaćem šampionatu. Na startu Superlige niški rukometaši gostuju Jugoviću.

davor-basaric-zeleznicar.jpg
Davor Basarić, predvodnik Železničara i Gvozden Denić (7); foto: Vanja Keser

- Hteo bih kao predvodnik ekipe da se izvinim javnosti zbog igre na meču sa Vojvodinom. Ekipa treba da bude svesna da predstavlja Niš i klub koji ima respekt u zemlji i regionu. Ne smemo da dozvolimo ovakav debakl. O ekipi Jugovića nemam mnogo informacija, ali spremali smo se mesec i po dana. Treba da nametnemo naš stil igre i da pobedimo da bismo dobili na samopouzdanju. Na nama je da se izdignemo iznad problema i odigramo maksimalno koliko možemo - kaže Davor Basarić, kapiten Železničara.

Jugović je promenio sastav u odnosu na prošlu sezonu koju je završio na šestom mestu nakon regularnog dela, a u plej-autu zauzeo drugu poziciju.

- Ta ekipa je pretrpela dosta promena u odnosu na prošlu sezonu jer su otišli pivot, desno krilo, golman i srednji bek. Igrači mnogo trče, agresivni su, naročito kod kuće, i mogu da steknu tu prednost - smatra Miroslav Đorđević, trener Železničara.

U ekipi Železničara veruju da će iz Kaća odneti prve bodove.

- Krećemo u borbu za bodove, za šta smo svi ovde. Moramo da rešimo odbranu i iskreno se nadam da ćemo to složiti. Imamo problema jer nam dolaze igrači, odlaze, neki igraju, neki ne igraju. Mislim da ćemo to rešiti i da krenuti u borbu kompletni i u dobrom sastavu. Jugović je izuzetna ekipa, srčana i borbena na svom terenu. Očekujem dobru utakmicu i da nas ovaj šamar od Vojvodine malo podigne i da se vratimo u Niš sa prva dva boda - kaže Gvozden Denić, bek Železničara.

Utakmica u Kaću počeće u 19 sati, a sudiće Mošorinski i Pandžić.