XS
SM
MD
LG

Olimpizam: „Olimpijsko druženje“ sa Zoranom Arunović u Leskovcu

LESKOVAC, 18. septembar (Info centar).- Strelac Zorana Arunović, članica reprezentacije Srbije, šampiona sveta družila se sa leskovačkim đacima na „Olimpijskom druženju“ u organizaciji Olimpijskog komteta Srbije i uz podršku Vojvođanske banke.

Na platou ispred kulturnog centra u Leskovcu okupili su se đaci od četvrtog do šestog razreda leskovačkih osnovnih škola i imali su priliku i da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama: preskakanje jame, nošenje devojke, okretanje oko štapa, izvlačenje marame i nadvlačenje kanapa.

Načelnica gradske uprave Suzana Stanković-Ilić poželela je dobrodošlicu u Leskovac:

- Drago mi je da je naš grad domaćin “Olimpijskog druženja”. Zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije, Vojvođanskoj banci kao i svima iz našeg grada koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja. Svim učesnicima želim da se lepo provedu, nauče nešto o olimpijskim vrednostima i da imaju na umu da je važno učestvovati!

Arunovićeva je poručila učesnicima da uživaju, dobro se zabave i takmiče u duhu fer pleja:

- U poslednje vreme mi se desilo mnogo lepih stvari, a ovo druženje sa vama je jedna od njih. Kada sam bila vaših godina, na žalost, nisam imala prilike da učestvujem na ovakvim manifestacijama a možda bi me upravo to podstaklo da ranije počnem da treniram. Drago mi je što sam danas ovde da se upoznamo i učimo zajedno.

Marko Marinković, direktor filijale Vojvođanske banke u Leskovcu istakao je na otvaranju “Olimpijskog druženja”:

- Osnovci našeg grada će danas kroz Olimpijsko druženje učestvovati u mnogim sportskim i obrazovnim radionicama. Njihova radost i takmičarski duh pokazuje nam koliko je važno da negujemo sportske vrednosti i zdrav način života. Kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije, želimo da decu širom Srbije podstaknemo da se još više bave sportom.

Za sve učesnike, pored sportskog nadmetanja, organizovan je i kviz u kome su mogli da provere koliko poznaju činjenice o olimpijskim igrama. Najbolji tim iz Leskovca iz O.Š. „Josif Kostić“, uz ostale pobednike iz Kragujevca, Pančeva, Niša i Beograda, učestvovaće u finalnom rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) koje je obezbedila Vojvođanska banka za opremanje pobedničke škole sportskim rekvizitima.